Mama, tata şi copilul – primul concediu în familie

1 70064 original jpg jpeg

Primul concediu în familie, cu un copil mic –sau chiar doi! – la bord, poate fi o adevărată provocare. Învaţă să te organizezi din timp, pentru ca totul să meargă ca pe roate!

O piatră de încercare

Prima vacanţăîn familie,în formaţia „mama,tata şi copilul”,este o piatră de încercare. Concediile următoare îi vor purta amprenta. Când e momentul pentru primul sejur în familie? Dacă eşti cutezătoare,poţi să te aventurezi de îndată ce simi că eşti pregătită pentru toţi nervii,eforturile şi responsabilităţile care decurg din acest demers – dar,ca să fii sigură,aşteaptă mai bine ca bebeluşul să treacă de vârsta de 1 an. Micuţii,în general,suportă mai greu decât adulţii schimbările de mediu,de alimentaţie,variaţiile bruşte ale temperaturii. Dacă vrei la mare,pediatrul îţi va spune să-ţi fereşti puiul de expunerea directă la soare,înainte de împlinirea vârstei de 2-3 ani. În schimb,mititelului îi prieşte la munte,unde aerul e mai respirabil.

Pregătirile prealabile

Nu pleca cu cel mic în concediu înainte de consulta pediatrul. Apoi,fă o rezervare în avans,optând fie pentru un loc în care ai mai fost şi te-a impresionat plăcut,fie pentru unul recomandat de o pesoană de încredere,care are copii. Bagajele trebuie pregătite din timp,  astfel încât să fie gata cu o zi,două înainte de plecare. Încearcă să faci un compromis:valizele trebuie să conţină obiecte de primă necesitate,dar să nu fie încărcate excesiv. Chiar şi cu maşina personală,un surplus de bagaje este un chin. Aşadar,fă o listă cu obiecte de care ai absolută nevoie. Celelalte se pot cumpăra şi de la faţa locului. Trusa medicală e obligatorie – consultă-te cu pediatrul.

Cu avionul sau cu maşina?

Pentru familiştii cu copii,recomandabilă e călătoria cu maşina proprie. Alternativele mai sigure sunt trenul sau autocarul. Avionul este şi el o soluţie rapidă,dacă zborul nu durează prea mult. Atenţie însă la sensilibităţile odorului tău – mulţi mititei nu suportă călătoriile pe distanţe lungi. De aceea,recomandate sunt călătoriile cu posibilitatea unor escale/pauze de mâncat,de mers la toaletă sau destinate unor mici plimbări revigorante,care alungă amorţeala şi plictisul.



Recente

Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg