Mamele milenare sunt peste tot în lume. Te numeri printre ele?

1 63634 original jpg jpeg

Sigur ai văzut în jurul tău o mulţime de mămici care încearcă să schimbe imaginea îmbătrânită a maternităţii. Acestea sfidează lumea prejudecăţilor şi caută argumente pentru aproape toate sfaturile pe care le primesc de la mame, bunici, rude şi cunoştinţe.

O mamă milenară ridică sceptic din sprânceană când i se recomandă să facă un lucru pentru copilul ei „că aşa e bine“,fără alte explicaţii.

Cum recunoşti o mamă milenară fără să vorbeşti cu ea şi să-i afli concepţiile despre viaţă? De regulă este născută între anii 1978 şi 1994 şi este bună cunoscătoare a spaţiului virtual.

Este la curent cu noutăţile despre site-urile de socializare,înainte de a lua decizii caută mai multe informaţii pe internet şi,în multe cazuri,cere şi cel puţin a doua opinie medicală când vine vorba despre un diagnostic.

„Forumista“,cum i se mai spune,nu se fereşte să pună întrebări şi să ceară sfaturi,dar până să le pună în practică le cântăreşte bine şi uneori experimentează sugestiile pe propria piele.

Este perfecţionistă

O mamă milenară este familiarizată cu noua tehnologie,ştie să-şi asume responsabilităţile pe care le are faţă de familie,în tot ce face încearcă să atingă perfecţiunea sau mare parte din ea şi este dornică să înveţe oricând,orice,oricum,oriunde şi de la oricine.

Unul dintre marile scopuri din viaţa unei mamemilenare este să-i ofere copilului ei şansa de a cunoaşte succesul în tot ceea ce face,chiar şi când este vorba despe situaţii banale.

Se implică total în dezvoltarea abilităţilor copilului

Deşi parcă este desprinsă din peisajul virtual,mama milenară comunică foarte bine cu ceilalţi,este prietenoasă şi caldă cu cei din jur şi preferă să-şi educe copilul altfel decât au făcut-o generaţiile trecute de mame şi bunici.

De altfel,ea nu îşi doreşte să reproşeze ceva părinţilor legat de educaţia primită,ci pur şi simplu visează să contribuie la dezvoltarea unei noi generaţii de copii,diferiţi în cel mai bun sens,care trebuie să fie gata să domine lumea,s-o iubească şi să-i aprecieze potenţialul.

De asemenea,mamele moderne vor să „construiască“ oameni fără frici,care pot lua parte la orice dezbatere şi care pot fi exemple pozitive pentru ceilalţi.

Una din cinci mame este milenară

Studiile recente arată că în prezent pocentul de mame milenare se ridică la 22%,ceea ce înseamnă că una din cinci mame este considerată a fi milenară,iar numărul lor este în continuă creştere.

Ştii că ai de-a face cu o astfel de mamă când o vezi conectată la tehnologie aproape tot timpul.

E pe internet sau citeşte cărţi electronice pentru a-şi lua informaţii despre reţetele de mâncare pentru cel mic,face achiziţii online pentru că astfel poate obţine timp preţios pentru a sta cu copilul ei,plăteşte facturi din acelaşi considerent,ţine legătura cu prietenii şi cunoştinţele prin intermediul site-urilor de socializare (86% dintre ele au cont de pe site-uri precum este facebook.com).

De ce este o mamă milenară cool

A crescut în acelaşi timp cu tehnologia,spre exemplu primul computer pe care l-a văzut în viaţa ei a fost PC 486.

Îi anunţă şi pe prietenii virtuali când participă la evenimente importante,cum ar fi nunţi sau conferinţe,dar dă şi detalii despre evoluţia unei sarcini sau despre cum a absolvit un curs de perfecţionare.

O astfel de mămică este destul de deschisă în a oferi sfaturi şi rezolvări de probleme,de obicei dacă acestea şi-au dovedit eficienţa în cazul ei.

c1befac23b7932b9d87839e076e298b8 jpg jpeg

Bebeluşulei ştie să deblocheze un smartphone înainte să înveţe să meargă şi se descurcă,puţin mai târziu,mult mai bine cu tehnologia decât o pot face bunicii.

Are un blog sau intenţionează să-şi facă unul,ca să spună şi altor mămici şi tătici ce a mai aflat ea despre cum se educă şi se poate dezvolta copilul viitorului.

1 din 5 mame milenare sunt dispuse să plătească pentru servicii de curăţenie şi alte treburi casnice,pentru a avea mai mult timp pentru ele şi copiii lor.

Se îngrijesc,petrec timp cu prietenii,merg la sală,mănâncă sănătos,îşi schimbă garderoba ocazional şi sunt atente la nevoile corpului lor.

Însă de mult ori exagerează cu ţinutele copilului,care ajunge să aibă mai multe alternative vestimentare decât ea.

1952a63a69680d23a4f62dfe42f12080 jpg jpeg

Nu de puţine ori îşi dă seama că fetiţa ei poartă un outfit asemănător cu al ei.

165eefe8f8e0ee5f241064dea19a1422 jpg jpeg

Îi place să îşi ia copilul peste tot pe unde merge şi nu îşi impune restricţii.

40312cd6b5a2126978c10f69329fc6bf jpg jpeg

Dacă vrea să meargă pe un traseu montan sau la mare,o va face,pentru că vrea să-şi înveţe copiii să descopere lumea şi să iubească natura.

O mamă milenară se înţelege cu copilul ei de multe ori mai bine decât cu apropiaţii.

c06dd37fd320bf7228597462b85a88b7 jpg jpeg

Ea îşi propune să nu-l pedepsească pe cel mic,să nu ridice tonul la ei,să nu-l jignească şi să-l ameninţe dacă nu este cuminte.

Ştie mai bine că măsurile adoptate de părinţinu au fost eficiente nici pe moment,nici pe viitor.

Credit foto:elitedaily.com.