Meditaţiile, cu bune şi rele

1 74111 original jpg jpeg

Lacrimi adunate pe obraz, teancuri de caiete şi cărţi vraişte, pe birou, rezultate slabe la şcoală şi multe mofturi. Îţi sună cunoscut? Acela e momentul în care te uiţi la copilul tău şi te gândeşti dacă are sau nu nevoie de meditaţii în particular.

Rezultatele slabe,primul semn

Copilul tău şi-a pierdut apetitul pentru lectură şi nu mai învaţă? Vine acasă cu calificative slabe,plictisit sau nervos? Nu vei rezolva nimic cu certuri sau pedepse,ci va trebuie să găseşti soluţii rapid. Meditaţiile pot fi o alegere bună,dar e bine să te asiguri că,înainte de asta,ai făcut tot ce îţi stă în putinţă pentru a-ţi ajuta juniorul.

Când şi părinţii sunt debusolaţi

În ultimii ani,practica meditaţiilor a luat amploare. Programa şcolară e adeseori stufoasă iartemelepentru acasă sunt multe şi complicate,punându-i adesea în încurcătură chiar şi pe părinţi. De aceea,mulţi preferă să facă eforturi financiare şi să plătească profesorii pentru lecţii particulare. Alţii apelează la programul after school,în care micuţii rămân după ore să îşi facă temele alături de ceilalţi colegi.

Învaţă-l să înveţe

-Înainte de orice,asigură-te că ai înţeles bine de ce nu îi place micuţului la orele respective. Poate vei constata că nu materia îi displace,ci modul în care predă profesorul respectiv sau atmosfera de la clasă.

-Petrece mai mult timp cu copilul,încercaţi să rezolvaţi împreună temele care îi dau bătaie de cap. Cere şi sfatul altor părinţi,când problemele ţi se par prea complicate,sau cheamă în ajutor prieteni care au cunoştinţe în domeniu.

-Dacă micuţul nu se simte atras spre materia pe care o studiază,caută un mijloc de a-i aduce disciplina respectivă mai aproape. Dacă nu-i place botanica,spre exemplu,ieşiri la muzee cu specific de istorie naturală îl vor face poate să se răzgândească. Atelierele pentru copii,documentarele la televizor sau pe DVD,cărţileilustrate – toate acestea îl pot învăţa mai multe decât o lecţie din manual.

Avantaje şi dezavantaje

Dacă eşti un părinte ocupat,meditaţiile îţi ajută copilul să-şi acopere lacunele şi să ajungă la nivelul celorlalţi elevi. Înainte de a-i lua meditator,încearcă totuşi să-i faci o evaluare la materia respectivă. Nu uita că meditaţiile îl vor ajuta să-şi recapete nu doar notele mari,ci şi încrederea în sine. Îl vor învăţa să-şi structureze materia şi să se concentreze. La capitolul dezavantaje,cel financiar nu este de neglijat. Iar dacă va face lecţii particulare de la vârste mici,nu îşi va dezvolta abilităţile care îl ajută să se descurce singur în viaţă.

Sfaturi Click! pentru femei

Nu îl extenua cu prea multe meditaţii! Vei obţine efectul contrar celui scontat.

Nu îl compara cu alţi copii!Apreciază-i eforturile şi încurajează-l.Recente

Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg