Meniuri de toamnă pentru bebeluşi

1 65314 original jpg jpeg

Vrei ca din meniul zilnic al prichindelului tău să nu lipsească ingredientele proaspete, de sezon? În cazul în care nu ai timp să găteşti sau eşti în pană de idei, există un serviciu prin care poţi furniza mâncare proaspătă pentru copiii cu vârsta peste 6 luni.

Cele 17 reţete introduse în meniurile pentru copii peste 6 luni sunt create de o echipă de medici,aprobate de un medic pediatru,punând accent pe ingrediente proaspete,de sezon. Alături de produsele de bază,noile preparate de toamnă ajută părinţii să creeze un meniu zilnic gustos,sănătos şi echilibrat pentru cei mici.

Printre propunerile specialiştilor pentru această toamnă se numără preparate precum:supă cremă de sfeclă,piure de gulie cu vită,piure de dovleac copt cu pui,quiche cu ciuperci (vegetarian),mâncare de gogoşari cu vită,piure de mei cu prune,fishfingers (peşte la cuptor) cu salată de rădăcinoase,dar şi alte preparate sănătoase şi gustoase.

„Credem că gustul pentru hrana sănătoasă se educă,iar primii ani de viaţă sunt esenţiali în dezvoltarea unor obiceiuri alimentare corecte şi o nutriţie adecvată. În fiecare anotimp includem în meniu reţete noi,creative,cu ingrediente de sezon,astfel încât cei mici să aibă acces la o gamă largă de gusturi,arome,texturi şi nutrienţi. În meniul de toamnă am introdus noi preparate cu rădăcinoase (morcov,păstârnac,ţelină,sfeclă),dovleac plăcintar,struguri,ciuperci,gogoşari,prune,gulii,în meniurile adaptate fiecărei etape de dezvoltare şi diversificare“,spune Antonia Condurovici,fondator Baby Fresh Food (www.babyfreshfood.ro). Ingredientele proaspete de sezon provin de la producători locali,atent selecţionaţi.

Baby Fresh Food beneficiază de consultanţă specializată din partea unei echipe formate din specialişti ai clinicii Med Consult &Care,Dr. Luana Şahian şi Dr. Alina Antohe,echipă care a creat reţetele şi a compus meniurile de diversificare.