Mituri despre maternitate

1 64750 original jpg jpeg

Probabil ai auzit de multe ori de la alte femei că viaţa ţi se schimbă atunci când apare un copil, că nu dormi nopţile, că plângi, că te doare... Şi uite aşa îţi apare frica de a cunoaşte şi tu ceea ce înseamnă să fii mamă.

Trebuie să ştii că orice femeie este unică,iar multe dintre frazele auzite rămân doar mituri.

Sarcina este un chin

Senzaţie de vomă,balonare,constipaţie,insomnii,schimbări de dispoziţie şi lista poate continua. Probabil că ai citit şi ai auzit că acestea sunt simptomele sarcinii. Trebuie să ştii,însă,că nu toate femeile au intoleranţă la mâncare. De altfel,dacă vrei să scapi de constipaţie,trebuie să adopţi o alimentaţie sănătoasă,aşa cum este firesc. În cazul în care te confrunţi cu lipsa somnului pe timpul nopţii,umple-ţi timpul şi creează ceva frumos. De exemplu,poţi croşeta sau poţi broda,iar aceste lucruri făcute de mâna ta îţi vor trezi amintiri frumoase pe viitor.

Important este să nu iei lucrurile prea în serios şi să nu iei drept literă de lege spusele altor mame,pentru că organismul tău reacţionează diferit de al lor pe timpul  sarcinii.

Naşterea – o lungă durere îngrozitoare

Cu siguranţă momentul naşteriinu este unul tocmai plăcut,dar trece repede atunci când îţi vezi bebeluşul în braţe. În acele momente te gândeşti la copilul tău:pentru el,naşterea este mult mai stresantă decât pentru tine,fiindcă impactul cu lumea nouă este un şoc emoţional. Dacă durerea ar fi atât de îngrozitoare,crezi că şi-ar mai dori femeile după prima naştere şi alţi copii? Şi chiar există multe femei pe lumea asta care au dat naştere de mai multe ori!

Maternitatea presupune multe kilograme în plus

Probabil cel mai răspânâdit mit întâlnit în rândul mamelor este problema greutăţii din timpul sarcinii şi de după naştere. Când o femeie rămâne gravidă,aude adesea că trebuie să mănânce cât pentru doi. Total greşit! O femeie însărcinată trebuie să mănânce sănătos,dar nu şi mai mult! Aşa se face că pe timpul sarcinii,în loc să ia 8 kg în greutate,o femeie gurmandă depune 16 kg. După naştere,10 kg dispar imediat,însă 6 kg rămân şi chiar se înmulţesc dacă bunicile,prietenele vin cu argumentul că pe timpul alăptării trebuie să mănânci mult pentru a stimula lactaţia. Dimpotrivă,trebuie să mnânci puţin,des şi sănătos. Evită produsele de patiserie şi cofetărie pentru că ele nu contribuie în niciun fel la calitatea laptelui matern.  

Până la urmă,silueta ta depinde de modul în care te alimentezi.

Citeşte şi:

Semne şi simptome că eşti însărcinată

Ce trebuie să faci înainte de a fi însărcinată

Nu vei mai avea sânii frumoşi

Multe femei se plâng că nu vor mai avea aceeaşi sâni frumoşica altădată şi chiar se gândesc să renunţe la alăptat în favoarea bustului frumos. În primul rând,un copil hrănit la piept creşte mult mai sănătos,iar pe de altă parte,dacă ştii să ai grijă de sânii tăi,atunci nu-şi vor pierde din frumuseţe.

Pe timpul sarcinii şi după naştere,când sânii se măresc,poartă mereu sutien pentru a le susţine greutatea. Renunţă la modelele cu dantelă şi cu mult push-up şi axează-te pe cele create pentru perioada maternităţii. Mai poţi practica exerciţii care-ţi vor întâri muşchii sânilor.

Copiii mici se îmbolnăvesc des

Într-adevăr,de bolilele copilăriei nu scapă niciun copil,dar se tratează cu uşurinţă. Există bebeluşi mai sensibili care dobândesc şi alte afecţiuni,dar asta nu înseamnă că toţi copiii sunt bolnăvicioşi.

În general,un copil care este alăptat trece mai uşor peste orice boală şi chiar o poate ocoli. Până la urmă,orice copil este diferit,deci nu există o regulă în ceea ce privesc afecţiunile la cei mici.Recente

ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte  Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate  Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
Mituri despre igiena feminina  Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara  Sfaturi utile  624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti  Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg
Manichiura cu gel jpg
protejarea mediului jpg
Supa crema d e legume  Sursa foto shutterstock 152318729 jpg