Mituri despre naşterea naturală

1 67583 original jpg jpeg

Ce poate fi mai frumos decât anunţul că vei fi mamă? Dar odată cu aflarea acestei veşti apar şi temeri pentru viitoarea mamă. Unele dintre acestea privesc dacă să nască natural sau nu. Pentru că acest subiect este înconjurat de multe mituri, este bine să ştim ce este adevărat şi ce nu despre naşterea naturală.

Cu cât se apropie momentul naşterii,cu atât se măreşte teama femilor în ceea ce priveşte modul corect de a da naştere.

Mituri despre naşterea naturală. Naşterea este în mod inerent sigură

Naştereaeste şi a fost întotdeauna de fiecare dată,indiferent de locul şi de cultura femeii care năştea-o cauză de deces în rândul femeilor tinere.

Mituri despre naşterea naturală. Travaliul nu este în mod inerent dureros

Mulţi cred că durerea provocată de travaliu este diferită de alte forme de durere. Specialiştii spun că asta nu este deloc adevărat. Suferinţa este primită de către aceiaşi neuroni şi percepută de creier în exact acelaşi mod ca şi orice altă formă de durere.

Mituri despre naşterea naturală. Epiduralele sunt inutile şi periculoase

Susţinătorii naşterii naturale insistă că durerea din timpul naşterii poate fi gestionată în mod natural,sau dacă nu,ar trebui să fie doar îndurată. Medicii spun însă că oamenii îndură tot felul de tipuri de durere şi că,în unele situaţii,nu ar rezista fără calmante. De aceea,nu există niciun motiv pentru a face o excepţie pentru durearea din timpul travaliului care este,fără îndoială,mult mai intensă decât alte tipuri de dureri.

Mituri despre naşterea naturală. Naştere naturală este cea mai bună modalitate de a da naştere

Se spune că bebeluşiinăscuţi natural vor fi mai fericiţi şi mai sănătoşi. Aceste idei preconcepute nu sunt bazate pe fapte. Naşterea naturală este o opţiune foarte bună atunci când asta îşi doreşte cu adevărat viitoarea mamă şi atunci când se simte pregătită psihic şi fizic pentru această experienţă,atât de puternică.