Modalităţi prin care creşti nivelul de inteligenţă al copilului

1 81081 original jpg jpeg

Dezvoltarea creierului copilului şi a comportamentului acestuia depinde foarte mult de modul în care cel mic este educat de către părinţi. Astfel, trebuie acordată o atenţie deosebită obiceiurilor alimentare şi educaţiei copilului, lucruri care-l vor ajuta să devină din ce în ce mai inteligent.

Iată care sunt modalităţile cele mai eficiente de a creşte nivelul de inteligenţă a copilului:

Ţine-l departe de televizor

Copiii mici sunt adesea atraşi de telefoanele inteligente şi televizor. Poate că le stimulează creativitatea i le creşte capacitatea de a face lucruri bune, dar ei ar trebui lăsaţi să se uite la televizor numai în timpul liber şi nu mai mult de o oră pe zi. Recomandate sunt alte activităţi; desenat, citit, colorat etc.

Petrece timp cu copilul tău

Odată ce copilul începe să crească, creşte şi capacitatea sa de a învăţa lucruri noi. Astfel, într-o astfel de situaţie, vorbind cu bebeluşul tău, jucându-te cu el, introducând noi metode de a-l face să înveţe cum se fac anumite lucruri este absolut necesar. Un copil are nevoie de atenţia părinţilor pentru o dezvoltare sănătoasă.

Învaţă-l cât de importantă este alimentaţia sănătoasă

Include în alimentaţia copilului legume şi fructe, care sunt bogate în substanţe nutritive şi care au efecte pozitive asupra creierului. De asemenea, trebuie să-i dai ca gustare între mese nuci. Acizii graşi esenţiali prezenţi în ele ajută la dezvoltare creierului şi la îmbunătăţirea funcţiilor acestuia.

Du-l foarte des în parc

Să mergi cu copilul în parc este un lucru necesar, pentru că astfel intră în contact cu alţi copilaşi şi învaţă să se joace. Activităţile în aer liber îi ajută mai mult decât crezi, făcându-i mai inteligenţi, receptivi, cooperativi şi, de asemenea, ajută la dezvoltarea creierului. Potrivit unui studiu, copiii care sunt duşi de părinţi în parc sunt mult mai inteligenţi şi receptivi la ce se întâmplă în jurul lor.

Citeşte-i poveşti

Când copilul începe să înţeleagă lucrurile, ar trebui să începi să-i citeşti poveşti înainte de culcare. Cititul cu voce tare contribuie la stimularea creativităţii şi stârnirea curiozităţii despre lucrurile pe care le aude de la tine. De asemenea, îl va ajuta să înţeleagă sensul desenelor animate, imaginilor etc.

Ajută-l pe copilul tău să fie mult mai creativ şi să-şi stimuleze nivelul de inteligenţă.