Modelează copilăria – univers informaţional despre copii pentru cei mari

1 58351 original jpg jpeg

Compania Abbott a lansat proiectul „Modelează copilăria“ prin care se adresează părinţilor cu micuţi de toate vârstele şi vine în întâmpinarea acestora cu răspunsuri şi sfaturi la întrebările legate de creşterea copiilor.

„Prin «Modelează copilăria»,Abbott lansează o invitaţie părinţilor de a se transpune pentru un moment în lumea colorată şi plină de bucurie a celor mici. Creşterea sănătoasă şi armonioasă a copiilor este una dintre direcţiile prioritare în strategia noastră şi,prin acest proiect,alături de portofoliul nostru de produse de pediatrie,încercăm să venim în sprijinul părinţilor cu răspunsuri şi soluţii pe diverse tematici în ceea ce priveşte aceasta“,declară Adrian Grecu – General Manager Abbott România.

Citeşte şi:

Atelier de vacanţă pentru copii

Află cum poţi schimba viitorul copiiilor din România

Proiectul are mai multe componente,printre care şi platforma online www.modeleazacopilaria.ro în cadrul căreia părinţii pot descoperi cum să „modeleze cu dragoste“ copilăria celor mici,indiferent de vârsta pe care aceştia o au. Platforma cuprinde informaţii şi sfaturi în ceea ce priveşte sănătatea,alimentaţia,îngrijirea,siguranţa,psihologia,educaţia şi distracţia copiilor,care să ajute părinţii să ia deciziile potrivite legate de creşterea sănătoasă a copiilor,la momentul potrivit. Articolele sunt redactate de specialişti în pediatrie sau psihologie,care la rândul lor sunt părinţi. 

Părinţii se pot documenta pe platformă despre bolile specifice copilăriei,afecţiunile respiratorii şi gastrointestinale,precum şi despre alte teme legate de sănătatea celor mici,şi vor avea acces la materiale care abordează momentele importante din viaţa copiilor,ca de exemplu mersul la grădiniţă sau ieşirea în societate,care sunt detaliate de specialişti.

Ṣi pentru că suntem în plin sezon estival,perioadă în care copiii,cu precădere,sunt vulnerabili la variaţiile mari şi bruşte de temperatură,părinţii pot consulta informaţiile oferite de Prof. Dr. Mircea Nănulescu,medic primar pediatru cu specializări în pneumologie pediatrică şi nefrologie pediatrică,cu privire la afecţiunile gastrointestinale şi respiratorii:„Deşi marea majoritate a infecţiilor respiratorii nu sunt grave şi au o evoluţie naturală favorabilă,există situaţii cu risc crescut pentru evoluţie severă fiind necesară consultarea copilului de către medic. Infecţia respiratorie acută se poate complica uneori cu infecţie otică (otită medie acută),infecţie sinusală (sinuzita bacteriană) sau pneumonie“.

Proiectul a fost lansat cu ocazia zilei internaţionale a copiilor,prilej cu care părinţii şi micuţii lor s-au implicat într-un atelier de modelaj a plastilinei organizat în aer liber în Parcul „Orăşelul Copiilor“ din Bucureşti.