Nu-i place şcoala. Iată ce poţi face!

1 47056 original jpg jpeg

Copilul tău adoră jocurile pe calculator, să navigheze pe Internet şi să asculte muzică, dar nu-i chip să-l faci să îndrăgească şcoala? Stai liniştită, cu aceeaşi problemă se confruntă o mulţime de părinţi. Dar orice învăţ are şi dezvăţ!

Vei fi surprinsă câte motive îl fac pe copilul tău să nu-i placă la şcoală. Poate fi vorba de faptul că nu mai are timp să se joace sau că nu se poate concentra în timpul orelor. Sau pot fi colegii şi profesorii cu care nu se înţelege. Pentru fiecare situaţie,există însă şi soluţii!

Convinge-l să spună ce-l doare

Încurajează-ţi copilul să vorbească despre problemele de la şcoală. Dacă refuză,este posibil ca nişte colegi să fie de vină. Îndeamnă-ţi copilul să ia atitudine,dar să nu răspundă violent celor care-l supără.

Poţi discuta cu profesorii

Se plânge că nu vrea la şcoală? De vină pentru starea lui pot fi cerinţele prea exigente ale unui profesor. Vorbeşte deschis cu dascălul respectiv. Aşa poţi auzi şi versiunea lui şi vei şti dacă este cazul să iei măsuri.

Are nevoie să-i fii exemplu

Ce copil n-ar fi fericit să aibă mai multă vreme pentru prieteni şi pentru joacă? Explică-i celui mic că înţelegi prin ce trece şi că nici ţie nu ţi-a fost uşor să te adaptezi la cerinţele şcolii. Şi ţie ţi-a fost greu să te obişnuieşti cu temele şi cu ora matinală de trezire,dar în timp ţi-ai dat seama de utilitatea ei şi chiar ţi-a plăcut.

Argumentele îl conving mai uşor

Este foarte important ca micuţul să înţeleagă de ce trebuie să înveţe bine. Prin urmare,explică-i că aşa cum tu mergi la serviciu,şi el are un „loc de muncă”,cu obligaţii şi îndatoriri. Şi,la fel ca în orice serviciu,răsplata vine în funcţie de calitatea muncii.

Aşa că,dacă se ţine de treabă,va afla tot mai multe lucruri interesante,care îl vor ajuta să se descurce singur în viaţă şi să practice profesia la care visează.

Este bine să-l motivezi

Foloseşte întotdeauna exemple din anturajul familiei sau din viaţa de toate zilele, care să-i trezească interesul. De exemplu,dacă vrea să fie un arheolog renumit,care să aibă parte de aventură,istoria,chimia sau geografia îi sunt de mare ajutor.

De asemenea, nu ridica tonul şi nu-l critica foarte tare atunci când ia o notă mică. Aceste lucruri îl vor face să aibă aversiune pentru învăţat. Laudă-l când primeşte note mari şi încurajează-l să înveţe la fel de bine.Recente

Tort de ciocolata cu cirese Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește sursa  Shutterstock jpg
casa bântuită foto  Shutterstock jpg
Pui souvlaki Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg