«Nu mă înţeleg cu socrii şi el nu mă susţine»

1 65904 original jpg jpeg

Multe relaţii soacră-noră ajung să fie tensionate din cauza nemulţumirilor celei mai în vârstă. Dacă şi tu ai probleme cu mama alesului tău, iar el face front comun cu ea, ai în cele ce urmează unele idei să ieşi la liman din situaţia aceasta neplăcută.

Nimic din ce faci pentru fiul şi nepoţii ei nu e bine şi ţine să-ţi facă reproşuri nu doar când sunteţi singure faţă în faţă,ci şi în prezenţa soţului,fără ca el să reacţioneze în vreun fel,ba chiar şi când sunt lângă voi părinţii tăi sau prietenii voştri.

Puţin interesată de nepoţi,îţi sapă şi relaţia de cuplu. Când vine în vizită pe la voi,îi face pe plac propriului fiu,răsfăţându-l cu mâncarea preferată,călcându-i o cămaşă dragă lui,numai ca să pici prost în ochii lui. Îţi este cunoscut scenariul şi nu mai ştii cum să acţionezi la următoarea masă în familie ca să nu apară certuri? Îţi poţi face o strategie în sensul acesta pentru a avea parte de mai multă linişte.  

Aliază-te cu soţul

Orice fisură a relaţiei voastre va fi exploatată intens de soacră,de aceea e bine să fiţi uniţi,să-i explici soţului că faci toate eforturile pentru a nu avea coflicte cu mama lui. Într-un moment de calm,încearcă să vorbeşti deschis cu el şi să-i atragi atenţia că se schimbă şi el în prezenţa părinţilor lui,mai ales când vine la voi mama soacră,şi că se întoarce împotriva ta.

Faceţi un exerciţiu de imaginaţie şi puneţi-vă unul în locul celuilalt,pentru a vă înţelege mai bine şi spune-i că atunci când ea începe să te jignească ai nevoie să fie alături de tine,să te apere şi să stingă conflictul din faşă.

Renunţă să ripostezi

Din păcate,nu vei putea să opreşti valul de critici venit din partea soacrei. Asta e sigur. Ce poţi să schimbi este atitudinea ta. Este greu să rezişti,dar cu cât va vedea că te superi şi te afectează mai puţin ce spune,cu atât e posibil să se îndulcească mai mult.

Răreşte întrevederile şi mesele în familie

Ştii vorba aceea,„Mai răruţ e mai drăguţ”? Nu poate decât să vă facă bine să vă vedeţi mai puţin. Dacă ţine de tine să organizezi întâlnirile cu rudelesau vacanţele,evită să programezi prea multe la care să fie şi ei prezenţi sau păstrează-le doar pe cele de la marile sărbători. E cel mai bine să interacţionaţi doar când este absolut necesar.    

Iubirea rezolvă multe

Dacă soacra  nu locuieşte cu voi,atâta timp cât este ea prezentă,fă-i pe plac şi îndeplineşte-i dorinţele fără să te plângi,pentru că abia aşteaptă asta. Fii cât mai bună cu ea,arată-te interesată de sănătatea ei,de pasiunile ei şi răspunde-i cu blândeţe,pe un ton jos şi cu un zâmbet.

E o strategie bună în orice situaţie de conflict,pentru că nimeni nu rezistă să fie permanent răutăcios cu cineva care-l tratează cu bunătate şi dragoste. Din contră,fără să-şi dea seama va începe să te imite,să scadă şi ea tonul vocii pentru început,apoi să-ţi arate înţelegere.