„Nu rămân însărcinată. De ce?"

1 70997 original jpg jpeg

Îţi doreşti de mult timp să devii mămică, dar vestea bună se lasă aşteptată. Dacă ai fost la medic şi analizele sunt în regulă, iată alte câteva explicaţii de ce nu rămâi gravidă.

Stresul

Atunci când le spui prietenilor sau familiei că îţi doreşti un copil,cu siguranţă vei auzi „Stai liniştită,se va întâmpla“. Uşor de zis,greu de făcut! Stresul este unul dintre cei mai mari duşmani ai femeilor care-şi doresc să rămână însărcinate. Atunci când eşti stresată,organismul tău primeşte o doză mai mare de adrenalină,care scade şansele unei posibile sarcini. O altă greşeală pe care o fac femeile este să îşi ia concediu în acea perioadă,din dorinţa de a se relaxa. Însă,dacă fericitul eveniment se lasă aşteptat,nivelul de stres va creşte. Pot în schimb să se relaxeze făcând activităţile care le fac plăcere,cum ar fi lectura,ieşitul în oraş cu prietenii sau muzica.

Lipsa somnului

Cu cât te duci la culcare mai devreme,cu atât îţi va fi mai uşor să te trezeşti dimineaţa. Însă,dacă faci nopţi albe sau nu dormi suficient,organismul tău va resimţi din plin oboseala şi va fi o sursă suplimentară de stres. În cazul persoanelor care nu dorm suficient,sistemul imunitar are cel mai mult de suferit,deoarece va fi slăbit,ceea ce-l va predispune la apariţia infecţiilor. Astfel şi sistemul reproductiv va fi afectat,în special ciclul menstrual nu va mai fi regulat şi aşa îţi vei scade şansele să rămâi însărcinată.

Probleme de greutate

Femeile care se luptă cu kilogramele în plus,dar şi cele care sunt prea slabe întâmpină o problemă atunci când îşi doresc să devină mame. Un corp anemic nu va avea capacitatea de a duce la termen sarcina,în timp ce kilogramele în plus împiedică concepţia.

Confuzia ciclului menstrual

Multe dintre femei nu îşi cunosc propriul corp. Se ştie că un ciclu menstrual are 28 de zile,dar această regulă este valabilă doar în foarte puţine cazuri. Ovulaţia are loc cu două săptămâni înainte de venirea menstruaţiei şi nu cu două săptămâni după ea,aşa cum cred unele femei. Din acest motiv este important să-ţi monitorizezi ovulaţia. În plus,folosirea lubrifianţilor în această perioadă scade şansele conceperii unui copil.

Gândirea pozitivă

Există o legătură strânsă între corp şi minte. Aşadar,încearcă să ignore orice veste tristă şi învaţă să ai răbdare. Pregătirile pentru a rămâne însărcinată pot începe şi cu un an înainte de acest moment prin schimbarea modului de viaţă şi adoptarea unei atitudini cât mai pozitive.Recente

Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg
Tort cu frisca si capsuni Sursa foto shutterstock 2150379391 jpg