Obezitatea scade libidoul bărbaţilor

1 74381 original jpg jpeg

Dacă până acum se credea că libidoul scade la bărbaţi din cauza înaintării în vârstă, cercetătorii australieni sunt de altă părere: de vină este deteriorarea stării de sănătate.

Experţii australieni de la Universitatea din Sydney afirmă,potrivit Dailymail.co.uk,că dorinţa sexuală la bărbaţi scade odată ce-şi fac apariţia problemele de sănătate,la înaintarea în vârstă.

Motivul? Nivelul de testosteron,hormon masculin,se diminuează.

Unul dintre coordonatorii studiului,David Handelsman,a declarat că o scădere a nivelului de testosteron a fost semnalată îndeosebi la bărbaţii care sufereau de obezitate sau de afecţiuni cardiace.

“O uşoară scădere a nivelului de testosteron din sânge la bărbaţii mai în vârstă,apariţia unor simptome ca oboseala sau scăderea libidoului pot fi cauzate de tulburări care se acumulează la înaintarea în vârstă,cum sunt obezitatea sau bolile de inimă”,afirmă Handelsman.

Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 325 de bărbaţi cu vârste de peste 40 de ani,cu probleme de greutate,cărora li s-a analizat timp de trei luni nivelul de testosteron din organism.