Obiceiuri care ţin familia unită

1 48312 original jpg jpeg

Toate micile ritualuri zilnice ale „casei” te fac fericită. Ştiai însă că ele îţi menţin familia sănătoasă şi unită? Iată cum...

Prinsă mereu în noianul de probleme pe care trebuie să le rezolvi zilnic,abia reuşeşti să-ţi faci timp pentru copii şi soţ.

Ai însă foarte bine întipărite în minte sfaturile şi obiceiurile pe care mama ţi le-a transmis de-a lungul copilăriei. Tocmai de aceea,încerci să le cultivi acum familiei tale. Dar care sunt aceste obiceiuri?Cafeaua de dimineaţă te apropie de soţ

În fiecare dimineaţă îţi faci timp câteva minute pentru o vorbă la o cafea cu soţul tău. Acesta este,de fapt,şi singurul moment al zilei în care aveţi timp să vă spuneţi păsurile.

Şi,după ce discutaţi repede despre listele de cumpărături,programul copiilor şi facturile de plătit,faceţi o pauză în care reuşiţi să vă strecuraţi unul altuia o privire tandră,un sărut sau o mângâiere care vă apropie.

Acesta este momentul vostru care vă ţine uniţi ca şi cuplu. Şi copiii sunt obişnuiţi cu acest ritual,al cafelei de dimineaţă,în care mami şi tati îşi spun „secrete“.

Cina uneşte toată familia

Fixează zilnic cu toată familia la ce oră veţi lua cina şi ai grijă ca toţi să o respecte. Aşa vei fi sigură că toţi ai casei nu mănâncă semipreparate sau fast food,ci ceva sănătos.

Acest ritual al mesei vă va crea tuturor sentimentul că sunteţi o familie unită,că vă oferiţi unul

altuia dragoste,încredere şi siguranţă.

Poveştile,momente speciale

Dacă vrei să ai o relaţie cât mai apropiată cu copilul tău,să-i stimulezi imaginaţia,să fie echilibrat,atunci fă-ţi timp şi spune-i seară o poveste.

Toate trăirile pe care le împărtăşeşte cu tine în aceste momente îl vor apropia şi-l vor face să aibă mereu încredere în tine. În plus,acesta va mereu pentru el momentul în care te are numai pentru el.

Plimbările,mişcare în familie

De multe ori aţi fost tentaţi să leneviţi în pat duminica,însă copiii nu v-au lăsat prea mult timp de gândire şi v-au amintit de distracţia în parc promisă.

Şi acum e momentul să profitaţi toţi de vremea frumoasă. Voi doi vă plimbaţi de mână,iar cei mici aleargă,joacă fotbal,se plimbă cu rolele sau se joacă cu alţi copii.

Puteţi organiza şi concursuri între voi sau să jucaţi toţi fotbal. Aşa,copiii învaţă spiritul de echipă,dar şi cel competitiv.

Mai mult decât atât,voi,ca părinţi,sunteţi un model pentru ei. Când întreaga familie face mişcare,copilul realizează că această activitate distractivă te face să te simţi bine. Aşa aveţi şansa să vă menţineţi în formă şi-i educaţi pe cei mici să devină nişte adulţi activi.

Info

Mesele de familie reduc cu 75% riscul de obezitate la adolescenţi şi cu 50% cel de alcoolism şi de fumat.



Recente

Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg