Obiceiuri rele ale copiilor pe care trebuie să le corectezi

1 62547 original jpg jpeg

Când eşti părinte, pe lângă grija pe care o porţi copilului tău, trebuie să acorzi o foarte mare atenţie şi educaţiei sale. Cei mici tind să aibă fel şi fel de deprinderi nesănătoase de la vârste fragede.

De aceea,pentru ca prichindelul tău să aibă un comportament exemplar,corectează-i obiceiurile negative din vreme.

Ţipă şi aruncă obiecte

Unii copii obişnuiesc să arunce obiecte în accesele lor de furie,mai ales atunci când doresc ceva şi părinţii refuză să le ofere acel lucru. Şi pentru că aceste „ieşiri“ se pot transforma într-un coşmar pentru tine,ar fi bine să iei măsuri,pentru ca situaţia să nu se mai repete. Nu acţiona ţipând la copil. O soluţie ar fi să nu mai vorbeşti cu el o perioadă de timp şi niciodată să nu cedezi în faţa cererii lui nerezonabile.

Devine agresiv

Agresivitatea la copiinu este un semn bun. De regulă,aceştia devin violenţi când sunt la şcoală ori atunci când părinţii nu sunt în preajma lor. Psihologii spun că prichindeii agresivi sunt cei care vor să fie mereu în centrul atenţiei. Este important pentru părinţi să descopere cauza agresiunii,atunci când primesc o plângere de la şcoală sau de la un alt părinte. Important este să nu acţionezi cu violenţă. Vorbeşte cu cel mic şi analizează situaţia. Dacă prichindelul vizionează filme sau desene animate violente,este timpul să intevii.  Implică-l în unele activitate casnice,pentru a-şi exterioriza emoţiile.

Nu este respectuos cu bătrânii

Dacă cel mic nu se comportă aşa cum trebuie cu bunicii lui,ar fi bine să nu laşi ca lucrurile să evolueze. Copiii copiază aceste obiceiuri de la cei din jurul lor,mai ales de la părinţişi de la fraţii mai mari. Fii un bun exemplu pentru el şi fii politicoasă cu fiecare rudă a ta.

Răspunde obraznic

Copiii încep să răspundă obraznic odată cu înaintarea în vârstă,mai ales când sunt adolesenţi. Acest comportament devine treptat un obicei. Părinţii ar trebui să rezolve această problemă din timp,deoarece această deprindere îi poate face pe copii să fie nepoliticoşi şi neascultători.