Organizează jocuri şi activităţi de vară pentru copilul tău!

1 69871 original jpg jpeg

Fie că năzdrăvanul tău se joacă împreună cu alţi prichindei în curtea casei, în părculeţul de lângă bloc sau în grădină, fie că petrece timp cu voi, părinţii, puneţi împreună în practică o mulţime de idei pentru a vă distra de minune în aer liber.

„Afară” înseamnă sănătate

Cu siguranţă că nu ai uitat jocurile copilăriei tale din zilele de vară:şotronul,raţele şi vânătorii,de-a v-aţi ascunselea. Din păcate,copiii preferă acum să se joace mai mult pe calculator decât să-şi petreacă timpul afară. Antrenează-ţi copilul,încă de mic,în jocuri şi activităţi captivante în aer liber. Acestea îl ajută să-şi întărească musculatura,să fie vioi şi plin de energie şi să doarmă bine. Când sar,aleargă,escaladează,năzdrăvanii noştri îşi dezvoltă două capacităţi esenţiale pentru buna funcţionare psihomotorie:forţa musculară şi echilibrul. În plus,jucându-se cu alţi copii,puiul tău îşi dezvoltă şi spiritul de echipă şi solidaritate.

De-a petrecerea

Între 3 şi 5 ani,jocurile de exterior îi permit prichindeului să-şi testeze toate capacităţile. Jocuri ce pot fi desfăşurate în curte sau în părculeţ,cu mai mulţi copii. Cel mai simplu joc este de-a petrecerea. Este deja ştiut cât de mult le place celor mici să-i imite pe adulţi. Aşezaţi pe o păturică,cu ceşcuţe de jucărie,scăunele şi o măsuţă adaptate vârstei,cei mici pot improviza o petrecere unde vor servi ceai,cafea (de fapt,apă,ceai sau suc de fructe),cum fac oamenii mari. Pot avea şi un invitat special la petrecere:căţelul sau pisica din vecini. Încurajează copiii să organizeze un mic spectacol pentru „invitaţi”,să cânte ori să spună poezii.

Căsuţe pentru păsări

Construiţi o căsuţă pentru păsări. Roagă-i pe cei mici să caute în grădină frunze,pietre,ramuri. Cu puţin lipici şi ajutor de la tine,o căsuţă minunată va prinde viaţă.

Desene pe asfalt

Copiii adoră să deseneze. Cumpără-i celui mic cretă colorată şi găseşte-i un loc unde poate desena în voie. Poate exersa ultimele litere sau cifre învăţate.

Comoara piraţilor

Ascunde în grădină o comoară – o minge sau o altă jucărie-şi roagă-ţi copilul să o găsească. Dacă sunt mai mulţi copii,jocul e mai distractiv. Ascunde şi false comori,desenează o hartă a piraţilor. Copiii se pot costuma în corsari – iar cei ce pierd jocul pot fi pedepsiţi să stea 3 minute într-un picior sau să îndeplinească o poruncă.

Organizează concursuri

Cheamă mai mulţi prieteni de-ai micuţului tău şi organizaţi un concurs. De exemplu,fiecare copil intră,până la brâu,în câte un sac şi încearcă să înainteze sărind. Fă rost de câte un sac pentru fiecare copil şi cu ajutorul pudrei de talc trasează liniile de pornire şi sosire. Aliniază copiii,dă startul şi cine ajunge primul la sosire,câştigă! Poţi pregăti şi premii pentru câştigători:o coroniţă din flori,un coif,un fluier.Recente

Chiftele cu ton Sursa foto shutterstock 517546150 jpg
5 teste de facut acasa iti arata cum stai cu vederea Sursa foto shutterstock 1498650710 jpg
buze augmentate shutterstock 1172625724 jpg
Prajitura cu zmeura Sursa foto shutterstock 1072987439 jpg
sticla de apa reutilizabila jpg
Dovlecei umpluti Sursa foto shutterstock 2195535413 jpg
clickpentrufemei (2) jpg
Rulada cu frisca si cirese Sursa foto shutterstock 1913846866 jpg
coffee 791045 1280 jpg
fructe jpg
Rosii umplute Sursa foto shutterstock 174626549 jpg
Cum sa controlezi transpiratia excesiva Sursa foto shutterstock 1995953054 jpg
produse machiaj ruj mascara fond de ten jpg
geamuri jpg
gătit online foto  Shutterstock jpg
retinol crema hidratanta de fata (1) jpg
166d3894 a416 cdfa 44c9 b913f555bdf1 jpg
ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg