Părinte stresat egal copil agitat

1 72640 original jpg jpeg

Stresul există şi la cei mici, pentru că părinţii lor îşi aduc problemele de la serviciu acasă. Chiar şi la clasica plimbare în parc, îşi păstrează telefonul la ureche, ca să-şi mai mai rezolve din mers problemele.

Tonul face muzica

Adulţii sunt stresaţi şi copiii percep acest lucru din tonul părinţilor. Cei mari nu mai au răbdare şi nici timp să asculte,şi adesea îi reped pe prichindei:„Mişcă-te mai repede!” sau „Fă ce ţi-am spus!” Rezultatul? Părinte stresat,copil agitat,nemulţumit,vindicativ,care-şi pierde încrederea în el şi în ceilalţi,dezvoltând un sentiment de insecuritate.

Nu-ţi vărsa nervii în prezenţa copiilor

Sentimentul de insecuritatepoate avea grave efecte asupra sănătăţii copilului tău. Micuţii care au un nivel ridicat de cortizol (hormonul secretat ca reacţie la stres) vor deveni ei înşişi anxioşi de la varste fragede şi stresaţi în timpul preadolescenţei. Părintele este singurul care,cu un efort constant şi multă atenţie,îşi poate ajuta puiul să intre senin în viaţă. Nu-ţi vărsa nervii şi nemulţumirile în prezenţa copilului.

Simptome la cei mici

Semnalele pe care le emit copiii stresaţi sunt destul de greu de sesizat pentru că pot fi confundate cu comportamentul copiilor mofturoşi sau răsfăţaţi. În plus,un copil care pare supărat nu ştie întotdeauna să explice ce-l nemulţumeşte. Uneori,pentru a scăpa de întrebările celor mari,prichindeii oferă răspunsuri derutante. Sunt simptome care pot sugera că un copilaş de vârstă preşcolară este stresat:accidental face pipi în pat noaptea,începe să-şi sugă degetul ca bebeluşii,devine mai obraznic sau mai neastâmparat ca de obicei.

Comunicaţi

Este deosebit de important să vorbeşti cu copilul tău despre ceea ce simte,despre ceea ce-l îngrijorează,pentru a afla cum îl poţi ajuta. Poate nu va înţelege chiar de la început toate explicaţiile tale,sau poate chiar le va uita,dar va păstra în memorie sentimentul de siguranţă pe care i l-ai creat. Indiferent de vârstă,antidotul pentru stres este chiar sprijinul pe care tu îl oferi copilului tău.Recente

Prajitura cu zmeura, caramel si migdale  Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului  Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii  Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi  Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg