Petrece Revelionul alături de familie

1 66718 original jpg jpeg

Sărbătorile cele mai frumoase sunt cele petrecute alături de familie. Alături de familie şi de cei dragi ai parte de cele mai frumoase amintiri, care uneori devin de neuitat.

În România,Revelionul este o cină lungă şi o petrecere ce are loc pe 31 decembrie spre 1 ianuarie. În alte ţări petrecerea de Revelion are loc seara,la fel cu o cină lungă,alături de familie şi prieteni. 

Numele cinei târzii provine din cuvântul francez ” Reveil ”,care are sensul de trezire. Participarea la această masă înseamnă a sta treaz până la miezul nopţii sau până dimineaţa dacă alegi să faci petrecerea cu prietenii şi familia la un restaurant. La această petrecere,cei care participă dansează,mănâncă,consumă băuturi,povestesc şi se distrează,iar la ora 00:00,dau sau privesc focurile de artificii. Acestea marchează începerea noului an.

O scurtă istorie a Anului Nou  

Stabilirea ca anul să înceapă la 1 ianuarie a avut loc pentru prima dată în 1691,de către Papa Inocenţiu al XII-lea. Înainte,noul an începea odată cu sărbătorirea Crăciunului. 1 Ianuarie reprezintă octava de la Crăciun,deoarece această zi este dedicată Fecioarei Maria. 

Revelionul alături de familie

Dacă de Crăciun,membrii familiei nu au reuşit să ajungă acasă,de Revelion fac tot posibilul să ajungă. Ce este mai frumos,decât petrecerea ultimelor ore din an alături de familie,cu mama şi tata,bunici,fraţi,surori,mătuşi,unchi şi nepoţi. Dacă pentru părinţi este cea mai mare bucurie ca,copii să le fie alături la Sărbători,la fel de mare este bucuria şi pentru bunici. Mereu îţi este imprimat în minte că trebuie să te duci să-i vezi,pentru că nu ştii ce se poate întâmpla.

Chiar şi pentru copiii care au fost departe de ei şi de casă,este o bucurie să stea alături de cei dragi. La cină domneşte o atmosferă veselă,în care sunt prezente râsetele şi bucuria,toţi povestesc ce au făcut în timpul anului,bucurându-se de nepoţi,de realizările lor şi de ceea ce au realizat în anul care tocmai a trecut. 

Petrecerea dintre ani trebuie să fie zgomotoasă pentru a alunga spiritele rele,şi se desface şampanie la cumpăna dintre ani,pentru a avea parte de un an mai prosper. Familia este de cea mai mare şi de bun preţ,şi trebuie să te bucuri la maximum de ea. Recente

oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg