Pisicile, periculoase pentru femeile însărcinate?

1 81918 original jpg jpeg

De foarte multe ori, când o femeie rămâne însărcinată, se vede nevoită să ia dificila decizie de a renunţa la animalul drag de companie, mai ales dacă este vorba despre o pisică. Fiindcă pisicile sunt purtătoare ale unui parazit care cauzează toxoplazmoza, o afecţiune ce poate cauza anomalii genetice fătului, multe viitoare mame aleg să nu rişte.

Însă acest lucru nu este necesar dacă vor fi respectate câteva reguli de igienă, care le vor ajuta pe mămici să nu se despartă de animalele de companie pe durata celor nouă luni de sarcină.

În primul rând, toxoplazoma poate fi doar foarte rar contactată de o pisică ţinută doar în casă. De obicei, parazitul care produce afecţiunea trăieşte în locuri insalubre, din exteriorul locuinţei. Totuşi, pentru a nu te supune niciunui fel de risc, pe perioada sarcinii este recomandat ca litiera pisicii tale să fie curăţată de către o altă persoană. Şi tu poţi face acest lucru, dar foloseşte întotdeauna mănuşi de protecţie şi spală-te pe mâini imediat după.

Alte mituri legate de pisici şi bebeluşi

Iar dacă o atenţie mai mare acordată curăţeniei şi îngrijirii pisicii tale în perioada sarcinii te scapă de orice fel de pericol de boală, ce se întâmplă cu pisica ta după ce noul membru al familiei îşi face apariţia? Ei bine, află că foarte multe mituri legate de prezenţa pisicilor în casele cu nou născuţi nu sunt adevărate.

În primul rând, mitul conform căruia pisicile îl pot sufoca pe bebeluş nu este adevărat. Totuşi, e de preferat ca pisica sau pisicile tale să nu rămână niciodată singure cu cel mic, mai ales în primul an din viaţă.

Să nu uităm că pisicile sunt animale care se obişnuiesc destul de greu cu persoane nou venite în casă, aşa că, atât copilul, cât şi pisica, au nevoie de un timp pentru a se acomoda unul cu altul.

Sursa foto: thecatniptimes.comRecente

Samsung sau iPhone Iată ce telefon ți se potrivește mai bine în funcție de nevoile tale de zi cu zi! jpeg
par carut jpg
caine, fructe, cirese jpg
Ochi hazel jpg
shutterstock 418125508 jpg
Piele sanatoasa, fructe jpg
Sapunuri care alunga insectele tantarii  Sursa foto Pixabay jpg
masina de spalat vase jpg
lampi led unghii jpg
cumsedepisteazacanceruloral jpg
shutterstock 1746013364 jpg
exfoliant fata xpertbeauty jpg
Pleci la shopping  5 lucruri pe care sa le alegi cu maxima atentie jpg
shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii  Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese  Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește  sursa   Shutterstock jpg
casa bântuită  foto   Shutterstock jpg
Pui souvlaki  Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg