Pofte gravide. De ce apar în sarcină şi când sunt periculoase

pofte gravide jpeg

Pofte gravide. Poftele alimentare în sarcină sunt reale sau este vorba despre un mit? Putem vorbi despre pofte în toiul nopţii, adevăate misiuni imposibile pentru soţ, când gravida vrea căpşuni sau pepene?

Pofte gravide - Ce ascund acestea şi când pot fi periculoase atât pentru femeia însărcinată,cât şi pentru făt?

Specialiştii în nutriţie cred că nevoile alimentare în sarcină pot fi un răspuns la necesităţile corpului pentru diferiţi nutrienţi. Acestea sunt datorate fie deficitelor,fie nevoilor crescute în sarcină pentru fier,vitamine şi calciu. Din păcate,cele mai multe gravide primesc informaţii şi o mulţime de sfaturi despre alimentaţia în sarcină,care le influenţează stilul alimentar şi apariţia poftelor. Astfel,o gravidă îşi poate planifica în mod voit anumite pofte,posibil şi pentru că în sarcină kilogramele în plus nu mai constituie o problemă.

Unii specialiştii spun că putem mânca tot ce ne dorim,dar în cantităţi mici.

Pofte gravide - Bine de ştiut! Dacă simţi nevoia să mănânci ciocolată pe toată durata sarcinii,trebuie să ştii că te expui unui risc mare de a face diabet gestaţional.

Pofte gravide - Care sunt cel mai des întâlnite pofte alimentare la gravide

Am făcut o listă cu cele mai căutate şi consumate produse de către femeile însărcinate. Pe primul loc se situează citricele,în special grepfruit,lămâi şi portocale. Pe locul doi se numără căpşunile,vişinele,urmate de migdale şi ciocolată. Alte pofte frecvente sunt pentru paste cu sos picant,cartofi prăjiţi şi chipsuri,prăjituri cu ciocolată şi lapte cu cacao.

Adesea,poftele ascund carenţe în corp

Studiile au arătat că poftele clasice din timpul sarcinii sunt pentru murături şi îngheţată. Murăturile pot masca un deficit de sare în corp,în timp de îngheţata poate ascunde nevoia de calciu. Posibil ca de calciu să aibă nevoie corpul şi atunci când gravida ar vrea să bea lapte cu cacao. Pofta pentru mâncare picantă trădează tot nevoia de sodiu a corpului,ca răspuns la creşterea volumului de sânge pe care îl are mai nou de transportat. Citricele pot masca un deficit de vitamina C în corp.

De reţinut:Hormonii au şi ei legătură cu apariţia poftelor,mai ales în primul trimestru de sarcină.

Pofte gravide - PICA sau pofta de a mânca pământ

O situaţie în care aceste pofte sunt duse la extrem,este PICA,termen ce descrie pofta intensă de a mânca produse non-alimentare ca:vopsea,pământ,lut,acetonă,ojă de unghii,scrum,în general produse cu un miros pregnant. Chiar dacă se spune ca sunt corelate cu anumite deficienţe,s-a demonstrat că aceste produse nu au componenţi care să compenseze,iar ingerarea lor aduce doar dezavantaje sănătăţii mamei şi a fătului.

Pica poate masca o carenţă de fier,dar poate fi legată şi de comportamente obsesiv-compulsiv. Dacă observi că ai poftă să mănânci substanţe necomestibile,adresează-te medicului ginecolog care îţi monitorizează sarcina.

Sarcina toxicăRecente

obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor  Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg
Tort cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2150379391 jpg
ameteli jpg
freepik com jpg
shutterstock 181934495 jpg
Nelly Furtado jpg
Î i dore ti sa ara i mereu impecabil Iata Top 5 modalita i prin care te po i asigura ca vei arata mereu irepro abil  jpg
Siropul de tuse periculos pentru copii  Sursa foto shutterstock 65331178 jpg
50 de ani jpg
moda jpg
Vizita la ginecolog  Sursa foto shutterstock 2140229091 jpg
shutterstock 1184461372 jpg
Piele sanatoasa jpg
Picture13 png