Prenume rare de copii inspirate de mitologia greacă

1 81730 original jpg jpeg

Mitologia greacă este captivantă datorită numeroaselor mituri şi legende pe care le are. Deşi multe dintre numele de origine greacă sunt destul de învechite pentru perioada actuală, câteva dintre ele sunt foarte frumoase, având şi o semnificaţie aparte. Fie că îţi place sau nu cultura grecească, iată câteva nume pentru copii care îţi vor trezi interesul:

Selene

Derivatul acestui prenume, Selena, este destul de cunoscut datorită celebrităţilor care îl poartă. Selene înseamnă în greacă luna personificată într-o zeiţă, fiică a lui Hyperion şi Theia.

Cassandra

O figură blestemată în Războiul Troian, Cassandra a fost prinţesa Troiei care avea darul profeţiei, dar a fost blestemată ca nimeni să nu-i creadă prezicerile.

Zeno

Este un derivat de la Zenon, care se pare că provine de la Zeus, având etimologie greacă.

Leda

A fost o figură importantă a mitologiei greceşti şi inspiraţia a generaţii de artişti. Leda este mama Elenei din Troia. Conform unei legende, Zeus a veni la Leda în forma unei lebede. Yeats a scris chiar un poem inspirat din acest fapt, Leda and the Swan.

Sybil

O profetă în cultura greacă, renumită şi sub numele de Sibylla. Oracolele care făceau profeţii primeau titlul de sybil, fiind respectate chiar şi de către romani.