Primele alimente pe care trebuie să i le dai bebeluşului

1 70868 original jpg jpeg

Ca părinte, vrei doar ce este mai bun şi sănătos pentru copilul tău, iar produsele alimentare se află în fruntea listei. Prin nutriţie, ajuţi la dezvoltarea corectă a copilului. Chiar dacă în primele 5 luni, laptele matern este cel mai bun aliment, trebuie să-i dai să mănânce şi altceva.

De obicei,după primele 5-6 luni îi poţi da copilului alimente solide. Cu toate acestea,hrănirea bebeluşilor poate fi dificilă,deoarece cei mici au sistemul digestiv foarte sensibil. Astfel,devine şi mai important să se hrănească cu mâncare după cele 6 luni.

În plus,este important să fie introdus un aliment solid la un moment dat şi în cantităţi mici,pentru a permite copiluluisă se obişnuiască cu el. În plus,de obicei durează aproximativ 3 luni pentru a vedea dacă există vreo reacţie alergică.Notă:Potrivit Academiei Americane de Pediatrie (AAP),este important să se aştepte până când copilul are vârsta de cel puţin 3 luni înainte de a oferi alimente cu nitraţi care apar în mod natural în alimente,cum sunt morcovul,spanacul,sfecla,sucul de fructe,broccoli şi fasolea verde deoarece pot provoca un tip de anemie numită methemoglobinemie la sugarii mici.

Iată care sunt alimentele pe care le poţi include în dieta copilului după primele 5 luni: 1. Mărul

Pentru sănătatea ochilor,mărul este un alimentcare poate fi inclus între 6 şi 8 luni. Un măr pe zi este într-adevăr extrem de bun pentru sănătatea copilului. Una dintre cele mai importante componente nutritive pe care le conţine mărul este conţinutul de fibre,care ajută sistemul digestiv. În plus,vitaminele A şi E,acidul folic,fosforul,magneziul şi seleniul,sunt cele care se găsesc în măr. Doctorii recomandă mărul făcut piure,în locul feliilor la copilul până la vârsta de 8 luni.

2. Banana

La fel ca mărul,banana este un alt aliment cheie pe care trebuie să-l incluzi în dieta copilului de peste 5 luni. Bogată în potasiu,banana ajută la menţinerea sub control a apei din corp,în timp ce ajută funcţiile musculare şi este responsabil de relaxarea muşchilor şi a ritmului inimii. În plus,este alimentul care conţine carbohidraţi,fiind cei care stimulează energia.

3. Avocado

Unul dintre cele mai bune alimente pe care le poate mânca bebeluşul este avocado. În plus,poate fi inclus în dietă încă de la 4 luni. Bogat în grăsimi monosaturate,este perfect pentru funcţia creierului. În plus,aceste grăsimi îi oferă bebeluşului energie şi ajută procesul de digestie. Poate fi făcut pastă,la fel ca mărul şi banana.

4. Morcovul

Morcovii se regăsesc pe lista cu alimente pe care trebuie să le mănânce bebeluşul,deoarece sunt uşor de înghiţit şi de digerat. Această legumăconţine beta-caroten,care ajută la dezvoltarea sănătoasă a pielii copilului,a vederii şi sistemului imunitar. În plus,morcovul este bogat în nutrienţi,inclusiv vitamina B 8,C şi K,împreună cu calciu,acid folic,potasiu,fier,cupru şi mangan. Morcovul poate fi fiert,şi apoi făcut piure,la care adaugi puţin lapte pentru a ajunge la consistenţa dorită. Nu uita că trebuie să îndepărtezi coaja morcovului.

5. Cartofii dulci

Cartofii dulci sunt un alt aliment cu care copilul trebuie să-şi înceapă dieta. Cartofii sunt o sursă de beta-caroten,care în organism se transformă în vitamina A. Această vitamină este importantă pentru sistemul ocular,pentru sănătatea pielii şi dezvoltarea corectă a copilului. Celor mai mulţi copii le plac făcuţi piure.