Primele semne ale infecţiei cu stafilococ auriu. O mamă face declaraţii cutremurătoare

1 84324 original jpg jpeg

Maternitatea Giuleşti din Capitală se va închide, după ce zece bebeluşi născuţi în această unitate spitalicească au fost infectaţi cu stafilococ auriu. 

Începând de astăzi, spitalul nu mai are voie să facă internări iar pe măsură ce pacientele care sunt deja acolo vor fi externate, toate spaţiile vor fi închise pentru dezinfecţie.

Mai mult, 11 angajaţi ai maternităţii  au fost descoperiţi ca purtători ai stafilococului auriu. Aceştia trebuie să înceapă imediat tratament de specialitate şi nu mai au voie să lucreze până când analizele vor arăta că s-au tratat. 

Citeşte şi: Transpiraţia la bebeluşi: cauze şi soluţii. De ce transpiră bebeluşii în primele luni de viaţă

Una dintre mamele care au ajuns cu bebeluşul la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” a explicat care au fost simptomele pe care le-a observat la baieţelul său.

"La noi,  la majoritatea bebeluşilor ajunşi aici (n.r. – Spitalul Grigore Alexandrescu), a avut nişte bubiţe pe corp. Păreau din cauza căldurii, dar mai apoi s-au făcut ca nişte cosuri cu puroi şi se sparg, astfel se împrăştie şi bacteria. Plus că la noi, în locul unde a fost făcut vaccinul a erupt un abces, plin cu puroi. Asa am ajung la spital, unde el a trebuit sa fie anesteziat total, incizat şi curăţat foarte bine abcesul", a povestit mămica.

Citiţi mai mult pe demamici.ro