Rase de animale foarte prietenoase cu copiii

1 69964 original jpg jpeg

Când ai un copil, grija unui animal de companie este ultimul lucru pe care îl mai doreşti. Cu toate astea, puştiul tău poate fi foarte insistent când vrea ceva, cum ar fi un companion mic, de care promite că va avea grijă.

De altfel,şi tu ştii că o necuvântătoare reprezintă o experienţă pozitivă pentru el.

Există animale prietenoase,mici şi drăgălaşe,care necesită un minimum de atenţie. În plus,acestea nu îţi dau complet viaţa peste cap,atunci când promisiunile copilului sunt date uitării,iar responsabilitatea îngrijirii lor revine tot în sarcina ta.

Canarii,companionii înaripaţi

Canarii nu solicită prea multă atenţie,fiind capabili să îşi ţină de urât unul altuia,atunci când au partener. Păsările sunt buni companioni,într-o familie cu copii. Canarii sunt sociabili,dar necesită,ca orice altă pasăre,un minimum de îngrijire zilnică.

Pisicile,felinele iubitoare

Pisoii sunt preferaţi de majoritatea copiilor,când părinţii nu induc în sufletele lor alte sentimente (de respingere sau de dezgust). Cine poate rezista bufoneriilor unei feline pufoase? Independente notorii,pisicile au nevoie de mai puţină atenţie decât câinii,dar nu de lipsă de implicare. Deşi au gheare ascuţite,dacă nu sunt provocate,nu atacă. Mai mult,oamenii de ştiinţă au constatat că acestea nu îşi scot ghearele când se joacă cu juniorii familiei. Oricum,ghearele pot fi tăiate la veterinar. O pisică este o alegere mai bună decât un câine,când spaţiul de locuit este limitat. Cele mai prietenoase rase pentru copii sunt pisicile Abisiniene (considerate calme şi sociabile) şi American Shorthair (adaptate perfect vieţii în familiile cu copii,fiind animale care preferă compania oamenilor şi jocurile cu ei).

Câinii,legendarii prieteni ai omului

Căţeluşii sunt animalele de companie cel mai des alese de părinţi. Dar adoptarea unui câine presupune o atenţie deosebită. Unele rase pot fi nepotrivite pentru copii. Printre cele mai prietenoase cu cei mici se numără Labradorii (chiar dacă sunt mari,sunt foarte protectori cu bebeluşii),Golden Retriever şi Cocker Spaniel.

Hamsterii,rozătoarele domestice

Simpatici şi foarte micuţi,hamsterii sunt,în general,animale jucăuşe,care au nevoie doar de o cuşcă curată,hrană,apă şi câteva jucării. Aceştie pot fi socializaţi adecvat în doar 5 minute pe zi,astfel încât sunt potriviţi pentru copiii care vor un animăluţ liniştit. Nu doar că sunt drăguţi şi pufoşi,dar sunt şi excelenţi artişti ai evadării. De aceea trebuie îngrijiţi cu multă vigilenţă,ţinuţi într-un terariu,pentru a evita pierderea sau rănirea lor accidentală.

Porcuşorii de Guineea,partenerii de joacă perfecţi

Adesea ignorate în favoarea rudelor lor mai mici,aceste rozătoare blânde sunt în realitate foarte bune animale de companie pentru copii. Porcuşorii nu muşcă aproape niciodată. În schimb,adoră să se joace de-a v-aţi ascunselea şi vor chiţăit cu entuziasm când micul lor stăpân se întoarce de la şcoală. Din moment ce preferă să trăiască în grupuri,ia în considerare adoptarea a două animăluţe de sex feminin (masculii vor fi predispuşi la lupte,cu excepţia cazului în care provin din aceeaşi familie).

Peştişorul Betta,membrul colorat al familiei

Un peşte poate fi un animal de companie bun dacă ai copil mic,cu condiţia să faci alegerea potrivită. Caraşii sunt cea mai populară opţiune,dar sunt sensibili şi au nevoie de un acvariu foarte bine dotat. Peştişorii Betta,în schimb,nu necesită filtru special sau un rezervor exagerat de mare. Aceştia sunt mici bijuterii cu un colorit deosebit şi aripioare lungi. Trăiesc de obicei singuri,fiindcă doi Betta în acelaşi acvariu se vor lupta până la moarte. Totuşi,pentru copii sunt animale liniştite,simpatice şi jucăuşe,care vor încânta privirile celor mici şi celor mari,deopotrivă.Recente

Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg
deshidratare shutterstock 2338147147 jpg
gusa shutterstock 2450061719 jpg
viziune shutterstock 451182664 jpg
Organizeaza ti dulapul  Sursa foto shutterstock 2048753441 jpg
Piept de pui cu sos de usturoi  Sursa foto shutterstock 1424425691 jpg