Redescoperă distracţiile copilăriei!

1 73883 original jpg jpeg

Ai vrea să aibă numai amintiri frumoase din copilărie. Gustul ciocolatei cu lapte, provocările jocurilor preferate, poveştile citite în fiecare seară vor avea, peste ani, un farmec de neconfundat.

Jocurile „de acasă” sunt nenumărate şi solicită destulă energie. Dar ce nu faci tu pentru copilul tău?

Recunoaşte însă că jucându-vă în familie,toată lumea-i fericită. Nu rata aceste momente,mai bine redescoperă distracţiile copilăriei împreună cu cel mic!

Vei înţelege că este atât de uşor să te simţi din nou ca în copilărie,iar cel mic va fi în al nouălea cer văzând că vă comportaţi ca un grup de prieteni amuzant şi creativ!

Un puzzle=o provocare

Poate că nu-ţi va fi uşor să-ţi convingi copilul că jocul în casă nu înseamnă doar calculator. Alege,totuşi,un puzzle viu colorat,cu o poveste captivantă,pe care să-l completaţi într-o seară de toamnă,în timp ce savuraţi ciocolata preferată.

Povestea din spatele jocului poate fi una pe care deja i-ai citit-o şi ştii că i-a plăcut foarte mult. În acest fel,te asiguri că jocul va fi pe placul lui! Recomandat pentru dezvoltarea perspicacităţii,dar şi împotriva plictiselii!

O după-amiază cu filme

Un film de animaţie,o poveste de familie şi aventurile unui copil năzdrăvan,pe toate le puteţi viziona într-o după-amiază lungă de sâmbătă.

Trage draperiile,închide lumina ca într-o sală de cinematograf şi aşezaţi-vă toţi,confortabil,pe canapea. Asta după ce ai pregătit suficient pop-corn,suc de fructe şi ai adus aproape şi ceva dulce.

E o modalitate plăcută de a petrece o banală după-amiază de sâmbătă,care te va face să te simţi odihnită şi relaxată.

«Opera» lui de artă

Încurajează-i creativitatea! Ar privi toată ziua imagini cu fel de fel de animale? Sau este un băieţel înnebunit după maşini? Ori poate o fetiţă căreia îi plac hainele?

În acest caz,puteţi transforma masa din bucătărie într-un mic atelier. Decupează-i imaginile preferate din reviste şi faceţi împreună un album.

Încearcă să nu intervii mai mult decât un asistent care decupează materia primă,astfel încât la final să se poată mândri că e opera lui!

Copiilor le place la nebunie să confecţioneze tot felul de obiecte! La fel,lasă-l să picteze şi să-şi redecoreze camera!

Distracţie în bucătărie!

Copiilor le place să gătească. Preparaţi împreună o prăjitură,pe care s-o savuraţi apoi la un pahar cu lapte. Timpul petrecut în bucătărie va fi nu doar distractiv,ci şi educativ.

Învaţă-l să se spele pe mâini înainte de a se apuca de treabă şi înfăşoară-l într-un şorţ de bucătărie. Iar pentru buna voastră dispoziţie,daţi drumul la radio şi fredonaţi cântecele.

Sau puteţi cânta ceva vesel,din ce a învăţat el la grădi! La final,savuraţi împreună desertul delicios şi chiar invită-i acasă câţiva prieteni,pentru a se bucura împreună. Se va simţi ca de ziua lui.

La vânătoare de comori!

E o activitate care-ţi va solicita un pic de timp,dar merită,pentru că este un joc pe care copiii îl adoră. Iată cum procedezi:cumpără-i ceva drăguţ,ce-şi doreşte de multă vreme,dar în loc să i-l dai pur şi simplu,provoacă-l să-l caute.

Ascunde cadoul undeva unde nu poate fi găsit întâmplător şi ajută-l să descopere surpriza. Montează prin casă indicii care îl vor conduce spre ea. Îi va plăcea!