Relaţia cu mama ta este toxică? Cum remediezi situaţia?

1 72171 original jpg jpeg

Prima experienţă pe care o avem cu o femei este cea cu mama noastră. Aceasta nu doar că modelează relaţiile pe care le avem cu cei din jur, dar, de asemenea, ne modelează şi pe noi ca oameni.

Calitatea relaţiei mamă-fiică în timpul copilăriei şi la maturitate îţi influenţează încrederea în forţele proprii,iar dacă relaţia este una toxică,cel mai probabil personalitatea ta va fi afectată în mod negativ. Iată cum poţi transforma experienţa mamă-fiică într-un pozitivă.

1. Arată-i că o iubeşti necondiţionat

De obicei,o relaţie toxică are la bază dependenţa copilului de mamă. De teamă că nu o vei mai iubi,când nu vei mai avea nevoie de ea,mama insistă să facă cât mai multe lucruri în locul tău şi îţi îngrădeşte libertatea,chiar şi când eşti deja la facultate sau chiar dacă ţi-ai întemeiat propria familie. Dar,acum că ai crescut,poţi rupe încet aceste limite,arătându-i că,şi dacă eşti departe de ea,şi nu îi dai raportul,o iubeşti la fel de mult. Sun-o mai des. Întreab-o de sănătate şi arată-te dispusă să o asculţi şi să îi vorbeşti de tine.

2. Nu avea aşteptări prea mari

Atunci când cineva nu se ridică la nivelul aşteptărilor,tendinţa noastră este de a ne supăra,de a ne simţi dezamăgiţi,răniţi,neglijaţi,neînţeleşi sau respinşi. Când persoana în cauză este mama,cel mai adesea apar discuţii în contradictoriu. Ea nu vrea să accepte că cineva cu mai puţină experienţă de viaţă poate să o contrazică,tu nu poţi să o mai laşi să îţi dicteze viaţa. Nu te arăta supărată când nu este de acord cu tine. Susţine-ţi blând şi cu argumente solide punctul de vedere.

3. Nu toată lumea vorbeşte aceeaşi limbă

Aproximativ jumătate din populaţie se bazează pe emoţional,în timp ce cealaltă jumătate este raţională. Acest lucru rămâne constant pe tot parcursul vieţii. În cazul în care simţul dominant este emoţional,vei fi conştientă de sentimentele tale şi de ale altora. Atunci când eşti obosită sau stresată,nu ai energia de a gândi raţional,deci vei reacţiona emoţional,ceea ce poate stârni o furtună într-un pahar cu apă.

În cazul în care simţul dominant este raţionalul,vei privi lucrurile din unghiul logic,practic,fără a ţine cont de sentimentele altora. De aceea este greşit să ne aşteptăm ca cei din jur să reacţioneze doar aşa cum vrem noi.

4. Nu lăsa frustrările să se adune

Când ai probleme emoţionale nerezolvate,frustrări adunate din copilărie,îţi este foarte greu să tolerezi noile greşeli ale mamei tale. Discută despre ceea ce te apasă,pune pe tavă problemele vechi şi nu le mai lăsa pe cele noi să se acumuleze. Frustrările adunate pot face o problemă banală să pară mult mai gravă în realitate.

5. Ai grijă de sănătatea ta

Ţi-e foame,te simţi obosită sau iritată? Glicemia poate fi scăzută,iar asta se manifestă sub forma unui vulcan emoţional. Nu te apuca să mănânci ceva dulce,căci nu vei face decât să înrăutăţeşti situaţia. Pe cât de rapid va creşte nivelul zahărului din sânge,pe atât de rapid va şi coborâ ulterior,punând mai mult accent pe glandele suprarenale. Cel mai bun răspuns este să mănânci alimente cu eliberare treptată,cum ar fi nucile şi seminţe,combinate cu fructe.



Recente

detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg