Reţete diaree copii. 4 feluri de mâncare care îi ajută pe cei mici

1 67494 original jpg jpeg

Reţete diaree copii. Se întâmplă adesea ca cei mici să sufere de diaree. Pentru a-i ajuta să treacă mai uşor peste simptomele neplăcute, apelează la una dintre reţele pe care ţi le propunem mai jos.

Reţete diaree copii - Supa de carne

Într-un litru de apă rece se pun 250 de g de carne de pui sau de vită şi 2 morcovi (când copilul este complet refăcut poţi adăuga o rădăcină de pătrunjel şi o jumătate de ţelină mică). Se fierbe aproximativ o oră,se îndepărtează steluţele de grăsime,mai ales în perioada de tratament a diareei. Dacă supa se administrează unui sugar care mănâncă deja diversificat,carnea se pasează.

Orez pasat cu brânză de vaci

Reţete diaree copii - Pentru o porţie de 200 g sunt necesare:150 g de orez fiert şi trecut prin sită (orezul se poate înlocui cu fulgi instant de orez),50 de grame de brânză proaspătă de vaci,4 linguriţe de sirop de zahăr. Se amestecă bine totul,ca să se obţină o pastă omogenă.

Reţete diaree copii - Biscuiţi cu brânză de vaci

2-3 biscuiţi fărâmiţaţi se opăresc cu 100-150 de ml apă. După răcire se adaugă 50 g de brânză proaspătă de vacă şi 1-2 linguriţe de sirop de zahăr.

Siropul de zahăr

Reţete diaree copii - Este foarte important să ştii că în timp ce copilul tău se recuperează după diaree,are voie să mănânce alimente îndulcite,dar numai cu sirop de zahăr. Acesta se prepară din 200 g de apă în care se adaugă 100 g de zahăr. Amestecul se fierbe până când cantitatea totală ajunge la 200 grame.

În timpul fierberii,se îndepărtează spuma sau impurităţile din zahăr. Pentru a preîntâmpina zaharisirea,poţi adăuga 3 linguriţe de zeamă de lămâie. Rezultă un sirop care conţine 5 g de zahăr la o linguriţă. Dacă medicul îţi recomandă „îndulcirea 5%” a alimentelor,vei şti că pui o linguriţă din acest sirop la 100 g de preparat.

Citeşte şi:

Trucuri isteţe ca să-ţi faci copilul să mănânce fructe

Ajută-l să-şi îngrijească dinţii