S-a îndrăgostit. Cum mă comport?

1 67660 original jpg jpeg

Când adolescenţii trăiesc prima lor poveste de dragoste, părinţii devin îngrijoraţi. Se tem „că-l pot scăpa din mână”, căci, nu de puţine ori, un adolescent îndrăgostit are tendinţa de a se izola.

Din cauza fricii de a nu i se întâmpla ceva sau fiindcă le este greu să accepte că odrasla lor a crescut,părinţii se pot lăsa pradă impulsului de a-i interzice să aibă „o jumătate”.

În loc să-l critici şi să-i spui că la o asemenea vârstă nu este momentul potrivit pentru asta,cel mai indicat este să-i fii prietenă. Ca mamă,povesteşte-i despre prima ta dragoste,îl vei face să aibă încredere în tine. Mai mult,îl poţi sfătui cum să se poarte la primele întâlniri.

Încurajează-l să-ţi prezinte „alesul”

Când îţi mărturiseşte că i s-au aprins călcâiele după cineva,nu începe să-l bombardezi cu diferite întrebări despre celălalt şi despre familia lui.

Asta pentru că poate simţi că-i invadezi intimitatea şi,în loc să-ţi răspundă la aceste întrebări,va alege să se izoleze şi să nu-ţi mai vorbească despre acest lucru.

Mai bine roagă-l să-ţi prezinte persoana de care s-a îndrăgostit. Aşa,va vedea că îl iei în serios. Cea mai bună tactică este să găsiţi,de comun acord,o zi în care să ţi-l prezinte. Puteţi alege fie o cină în familie,fie o ieşire în parc.

Mai citeşte şi:

Alfă de ce sunt capricioşi adolescenţii!

Să faci poliţie cu adolescenţii? Nu e cazul!

Discută pe tema sexului

Prima iubire coincide,de multe ori şi cu prima experienţă sexuală,de aceea adolescentul trebuie să fie informat. Uneori,părinţilor le este greu să discute cu adolescenţii despre sex.

Dacă te numeri printre ei,trebuie să-ţi învingi această teamă şi să-i vorbeşti deschis despre cât de importantă este protecţia sexuală. Poţi renunţa la această discuţie doar dacă eşti sigură că a primit aceste informaţii fie de la şcoală,fie de la medicul de familie.

Ce faci dacă a fost părăsit?

Multe dintre iubirile adolescentine sunt sortite eşecului şi se pot termina la fel de brusc precum au început. Asta înseamnă că zâmbetele şi norişorii de fericire pe care se afla copilul tău se vor transforma în râuri de lacrimi,în furie şi moment de deznădejde.

În astfel de situaţii,este bine să nu-l bombardezi cu întrebări,ci să-l laşi să se descarce. Ai grijă să-i arăţi că vei fi acolo oricând va fi pregătit să-ţi vorbească despre experienţa lui.

Nu dragoste,ai de învăţat!

Când află că săgeata lui Cupidon le-a atins copilul,părinţii se pot teme de faptul că acesta va începe să aibă rezultate slabe la şcoală. Ei bine,gândeşte-te că şi poveştile de dragoste sunt o lecţie care îi pregăteşte pentru viaţă.

Ai grijă să-i spui că şcoala este foarte importantă,că nu trebuie să-şi neglijeze temele,ca să acorde mai mult timp iubirii. Dar în niciun caz nu-l ameninţa că dacă ia o notă mică îi interzici relaţia.Recente

sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg