Să te compari sau nu cu actuala lui parteneră?

1 64495 original jpg jpeg

Zilele acestea am surprins o discuţie interesantă între două prietene. Subiectul disputei era controversat şi vira în jurul ideii că n-ar mai trebui să ne intereseze viaţa fostului partener şi, inevitabil, noile lui gusturi amoroase. Prin urmare, te provoc la o mică analiză: ţi se pare inspirat să te raportezi la noua lui iubită?

Indiferent că v-aţi despărţit pe cale amiabilă sau că unul dintre voi a rămas cu un gust amar,nu este ca şi cum ai putea şterge cu buretele ceea ce ai investit într-o relaţie de dragoste. Poate că nu te mai afectează la fel de tare ce i se întâmplă fostului partener,dar un lucru e sigur! Încă te mai interesează,chiar numai la nivel de informaţie,dacă are pe cineva şi cum arată sau se comportă cea care ţi-a luat locul.

Nu există un tipar care să-ţi spună cum ar trebui să procedezi. Trăirile umane diferă în funcţie de felul în care îţi gestionezi sentimentele şi de temperamentul tău. Într-o astfel de situaţie cele mai importante sunt motivele reale care îţi trezesc acea usturătoare curiozitate. În cazul în care nu-l mai iubeşti,te poţi bucura că fostul partener şi-a găsit pe cineva. Bineînţeles,că nu te va egala în frumuseţe,inteligenţă,hărnicie şi aşa mai departe...

Dacă eşti în perioada de vindecare după o relaţie şi încă mai nutreşti sentimente pentru fostul partener,o astfel de veste îţi poate da viaţa peste cap. Cu greu te vei putea reţine de la analiza celor mai mici detalii în ceea ce o priveşte şi îţi vei crea impresia că seamănă cu tine sau că nu e destul de bună pentru a-i sta alături. De aici până la alte obiceiuri nesănătoase,cum ar fi s-o contactezi sau să faci diverse comentarii răutăcioase la adresa ei,este doar un pas.

Prin urmare,indiferent că o cunoşti pe actuala iubită a fostului partener sau că e o persoană străină,este important să conştientizezi faptul că acest lucru nu poate schimba ce a fost între voi,asta exceptând cazurile în care v-aţi despărţit din cauza ei sau ţi-a fost o prietenă apropiată,şi că trebuie să mergi mai departe.