Şcoală pe roţi pentru copiii fără adăpost

1 73342 original jpg jpeg

Din 15 septembrie, aproape 40 de copii proveniţi din familii fără adăpost din Bucureşti vor fi asistaţi de Asociaţia ASCENDENT, pe parcursul desfăşurării proiectului „Şcoala pe roţi”.

Proiect pilot inovator,„Şcoala pe roţi” va oferi servicii socio-educaţionale copiilor care provin din familii lipsite de adăpost,direct la locul acestora de adăpostire (clădiri dezafectate,adăposturi improvizate),precum şi în centre sociale,adăposturi de noapte,centre de zi,unităţi de învăţământ.

Potrivit Comunicatemedia.ro,beneficiarii acestui proiect vor fi copii cu vârste între 6 şi 12 ani care nu sunt şcolarizaţi şi sau riscă abandonul şcolar din cauză că n-au o locuinţă.

Pe lângă proiectul „Şcoala pe roţi”,Asociaţia ASCENDENT derulează şi alte două mari programe sociale:

-Centrele de zi pentru copii şcolari ASCENDENT

-Şcolile de Duminică centre de dezvoltare a abilităţilor de viaţă

Ambele au ca beneficiari copii şcolari care provin din familii cu dificultăţi sociale şi care învaţă în şcoli din judeţul Ilfov şi Bucureşti.

Dacă ai cunoştinţă de copii din Bucureşti care fac parte din familii fără adăpost şi care pot fi asistaţi în proiectul „Şcoala pe roţi” sau dacă ştii persoane care doresc să afle mai multe detalii despre programele Asociaţiei ASCENDENT,contactează asociaţia prin e-mail ascendentmc@yahoo.comsau accesează site-ul www.ascendent.org.ro.