Semne şi simptome că eşti însărcinată. La ce să fii atentă

semne şi simptome că eşti însărcinată jpeg

Simptomele de sarcină sunt diferite de la femeie la femeie şi de la sarcină la sarcină, în funcţie de multe caracteristici, dar cu siguranţă unul dintre cele mai întâlnite semne care prevestesc venirea pe lume a bebeluşului este întârzierea sau lipsa menstruaţiei. Iată o listă cu semne şi simptome că eşti însărcinată.

Înţelegerea semnelor şi a simptomelor sarcinii este foarte importantă deoarece fiecare simptom poate fi corelat şi cu o anumită afecţiune medicală. La unele femei o parte din simptomele sarcinii pot fi observate chiar şi la doar o săptămâna de la concepţie.

Semne şi simptome că eşti însărcinată - Întârzierea sau dispariţia menstruaţie

Lipsa sau întârzierea menstruaţiei este un simptom de sarcină care te pune cel mai repede pe gânduri. Dacă ai rămas însărcinată,următoarea menstruaţie nu ar mai trebui să apăra,dar reţine că există situaţii în care au mai existat scurgeri,mai ales în primele 3-4 luni,scurgeri care pot fi confundate cu menstruaţia,dar acestea durează mai puţin decât în cazul unei menstruaţii obişnuite.

Alte cauze ale întârzierii menstruaţiei:pierderea sau creşterea bruscă în greutate,oboseală,probleme hormonale,tensiune,un tratament medicamentos,anumite afecţiuni,stres sau alăptarea în cazul femeilor care au devenit deja mămici.

Greaţă sau răul de dimineaţă

Pe lista de posibile semne şi simptome că eşti însărcinată trebuie trecute neapărat şi greţurile de dimineaţă. Dacă dintr-o dată eşti prea sensibilă la orice mâncare şi dimineţile le petreci cu asemenea probleme,poate e momentul să te întrebi dacă nu cumva eşti însărcinată. Greţurile matinale şi voma apăr în mare parte dimineaţă,dar nu numai atunci. Aceste simptome sunt foarte cunoscute ca semne de sarcină şi apar aproximativ în săptămânile 2-8 de la concepţie,însă unele femei pot fi ferite de aceste simptome.

 Alte cauze posibile alte greţurilor de dimineaţă:intoxicaţia alimentară,stres,deranjamente ale sistemului digestiv.

Semne şi simptome că eşti însărcinată - Sângerări sau alte scurgeri vaginale

La puţine femei pot apărea cantităţi mici de scurgeri roşiatice în momentul în care oul fertilizat începe să pătrundă în căptuşeala uterului,la aproximativ 6 zile de la concepţie,acest lucru putând fi resimţit şi prin aşa-numitele crampe abdominale. Totuşi,dacă aceste simptome sunt însoţite şi de durere,este recomandat să-ţi consulţi medicul imediat,deoarece acesta poate fi un semn de sarcină ectopică (extrauterină).

Când vine vorba de semne şi simptome că eşti însărcinată, e bine să ştii că scurgerile vaginale pot apărea şi datorită faptului că cervixul suferă o serie de modificări mecanice şi fiziologice în scopul de a secretă mucusul care va proteja fătul pe perioadă sarcinii. Este foarte important ca aceste secreţii să fie inodore şi să nu creeze disconfort la nivelul aparatului genital. În caz contrar,pot semnala

.

Alte cauze ale scurgerilor vaginale pot fi menstruaţia actuală,menstruaţia neregulată,sângerări cauzate de pastilele anticoncepţionale,infecţii vaginale şi altele.

Alte simptome care anunţă o sarcină găseşti pe mamicamea.ro.