Sfaturi ingenioase ca să-l convingi să înveţe

1 72062 original jpg jpeg

Când ai copii de şcoală, viaţa ta este o continuă aventură, mai ales când vine vorba de lecţii. Ţine cont de aceste sfaturi ca să-l convingi să înveţe, chiar şi în vacanţa de iarnă, fără scuze şi lacrimi de crocodil!

Învăţatul nu trebuie să i se mai pară o corvoadă. Fii inteligentă şi transformă-i timpul alocat pentru teme în activităţi distractive,amuzante şi,în acelaşi timp,educative pentru cei mici. Poţi apela oricând la aceste trucuri şi cel mic va începe să îşi facă lecţiile singur sau împreună cu alţi prieteni.

Gândeşte-te că este datoria ta să-l ajuţi să înveţe eficient şi să-i placă să afle informaţii noi şi interesante. Iată ce ai de făcut!

Improvizează jocuri în timpul lecţiilor

Când faceţi temele,inventează jocuri bazate pe lecţii,care să cuprindă obstacole din loc în loc. De exemplu,ca să afle o anumită informaţie din curs,copilul trebuie să rezolve o problemă de matematică sau să citească un pasaj dintr-o carte.

Partea amuzantă,care îl va atrage,depinde de tine. Îi poţi spune să citească pe vocea unui personaj preferat de animaţie. Sau îi poţi da altă activitate-obstacol de trecut,cum ar fi să facă un experiment chimic:să observe ce se întâmplă cu o linguriţă de ulei turnată într-un pahar cu apă.

Stimulează-i simţul artistic

Pentru că nu se pune aşa mare accent pe muzică şi arte plastice în şcoli,apelează tu la asemenea activităţi. Actorul Malcolm Gladwell crede că sunt necesare 10.000 de ore de practică,pentru ca un om să devină maestru într-un domeniu. Cu alte cuvinte,ca să devină cel mai bun într-un domeniu,micuţul trebuie să ia totul ca pe o joacă,dar să exerseze mult.

Învaţă-l să gătească

Oferă-i o carte de bucate pentru copii sau una cu imagini frumoase şi reţete uşoare,şi ajută-l să facă o reţetă pe săptămână. Lasă-l pe el să le aleagă. Nu uita să-l iei la cumpărături şi să-l înveţi să facă lista cu ingrediente şi explică-i cum alege cele mai bune produse din magazine.Recente

Greseli vestimentare care te fac ss pari mai in varsta Sursa imagine shutterstock 1304242240 jpg
durere in gat jpg
Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg