Simptomele diabetului zaharat de tip I la copii

1 72962 original jpg jpeg

Diabetul zaharat de tip I este forma cea mai tipică de afecţiune în rândul copiilor şi adolescenţilor. În ciuda faptului că numărul copiilor care-l dezvoltă este tot mai mare, există o lipsă de conştiinţă în ce privesc simptomele.

Atunci când un copileste diagnosticat cu diabet zaharat de tip I,pancreasul încetează să mai producă insulina de care are nevoie pentru a supravieţui.  În acest caz,trebuie înlocuită insulina din corpul său. Astfel,diabetul zaharat de tip I este cunoscut sub numele de diabet zaharat insulino-dependent.

Simptomele diabetului de tip 1 la copii apar rapid,de obicei într-o perioadă de câteva săptămâni de la declanşarea bolii. Acestea sunt:

– Senzaţie continuă de sete şi urinări frecvente. Nivelul ridicat al zaharului din sânge îi creează copilului această senzaţie de sete,iar din cauza faptului că bea multă apă,evident,urinările sunt frecvente;– Foame excesivă. Neavând ajutorul insulinei care fixează glucoza în celulele corpului,organele îţi pierd repede energia şi apare foamea,mesaj tranasmis imediat de creier;

Citeşte şi:Remedii naturale pentru tratarea durerii de stomac la copii

– Scădere brusă în greutate. Cu toate că copilul mănâncă mai mult,atunci când suferă de diabet slăbeşte foarte mult şi foarte repede. Din cauza lipsei de energie,muşchii şi ţesuturile se atrofiază;

– Oboseală cronică. Pentru că este privat de glucoză,

este lipsit de energie,plus că apare oboseala şi starea de letargie;

– Iritabilitatea şi comportament neobişnuit;

– Vedere în ceaţă;

– Infecţii bacteriene la nivelul organelor genitale,în special la fetiţe;

– Dureri de stomac asociate cu febra;

Vezi şi:De ce sunt merele esenţiale pentru copii

– Greaţă şi vomă;

– Respiraţie care miroase a fructe;

– Probleme de respiraţie;

– Pierderea cunoştinţei.