SOS Pană în... dormitor

1 72114 original jpg jpeg

Eşecurile din viaţa sexuală a cuplului devin o cauză importantă de tensiuni între parteneri şi un subiect tabu, când trebuie destăinuite psihologului sau sexologului.

Fiecare cuplu trece prin probleme de natură sexuală. Asta mai ales că,în a doua parte a vieţii,disfuncţia erectilă apare la un bărbat din trei.

Dacă mai pui la socoteală şi orgoliul masculin foarte uşor de „lovit” în astfel de momente,sunt multe şanse să te trezeşti într-o situaţie foarte complicată.Vorbiţi despre ceea ce se întâmplă

„Nu este grav,va fi mai bine data viitoare“ – iată prima replică pe care ar fi bine să i-o spui. Şi apoi o încurajare,spun specialiştii.

Cu răbdare,îi poţi insufla ideea că relaţia voastră nu se reduce doar la viaţa sexuală.

Asta nu înseamnă că trebuie să evitaţi apoi discuţiile asupra acestui subiect.

Absenţa dialogului poate să vă îndepărteze unul de celălalt.

Comunicarea legată de cele mai intime probleme vă ajută să găsiţi împreună soluţii,să înlăturaţi inhibiţiile şi  să preveniţi repetarea momentelor neplăcute.

Mergeţi la un specialist

Eşecul în viaţa sexuală,lipsa orgasmului,nu este o problemă strict masculină,ci este o „afacere” de cuplu care se reglează în doi.

În cazul în care problemele de acest gen se repetă,adică ţin mai mult de trei luni,este bine să-i propui partenerului să meargă la un consult de specialitate.

Atunci când nu sunt probleme de natură fizică,este indicat să luaţi în calcul vizita la sexolog.

Încurajează-ţi partenerul să se destăinuie medicului şi să aibă încredere că împreună veţi depăşi acest moment greu din viaţa voastră.

Alege-ţi cu grijă cuvintele

Reproşurile,criticile sau ironiile legate de disfuncţia erectila a partenerului sunt cele mai nepotrivite metode de a rezolva problema.

Gesturile şi momentele intime nu sunt subiect de ironie,decât în măsura în care ambii parteneri se folosesc de ele pentru a se detensiona. 

Dacă întâmpină probleme în dormitor,evită să-i spui că acest lucru te indispune şi te enervează.

Nu vei reuşi decât să-i faci rău. În plus,în acele momente,are nevoie de răbdarea şi de tandreţea ta.

Chiar dacă partenerul tău are probleme de natură sexuală,nu te gândi din start la ce e mai rău.

Prima reacţie a femeilor în aceste situaţii este să creadă că ele sunt de vină şi că nu mai sunt iubite.

Nu e de-a ajuns că partenerul trece printr-un moment greu,îi mai pui şi frustrările tale pe suflet.

În astfel de cazuri,pot fi de vină mai mulţi factori:stresul,oboseala,lipsa de încredere sau pur şi simplu faptul că a avut o zi proastă.

Faceţi o baie relaxantă,uitaţi-vă la un film şi bucuraţi-vă de timpul petrecut împreună.