"S.O.S.! Şeful îmi face avansuri!"

1 47119 original jpg jpeg

Oricâte probleme ar avea femeile angajate, li se poate întâmpla să mai facă faţă şi uneia aparte şi greu de rezolvat: să le facă şeful avansuri. Delicată situaţie, nu-i aşa? De ce mi se întâmplă asta?

Problema este mai întâi una de atitudine. La serviciu,eşti o profesionistă,dispusă să discuţi doar problemele de muncă. Învaţă să-ţi pui în valoare inteligenţa,seriozitatea,bunul-simţ. Asta nu înseamnă că nu poţi zâmbi la o glumă decentă sau că nu poţi glumi şi tu,păstrând anumite limite.

Din păcate,se poate întâmpla ca,în ciuda atitudinii tale corecte,să ai parte de avansurile şefului. Dacă nu-l încurajezi,poate reuşeşti să-i explici,pe un ton serios şi calm,că nu eşti deloc flatată de atenţia lui,dimpotrivă,o găseşti jignitoare şi îţi creează o stare de disconfort care-ţi afectează eficienţa muncii. Cum eviţi situaţiile jenante

* Îmbracă-te cât mai decent,fără decolteuri provocatoare sau fuste prea scurte.

* Nu face glume cu tentă sexuală sau,dacă şeful face asemenea glume,nu te amuza copios pe seama acestora.

* Evită să rămâi peste program doar tu şi şeful. Pentru a nu-i da posibilitatea să spună că refuzi sarcinile de serviciu,roagă o colegă să rămână cu tine.

* Nu încuraja sau nu provoca discuţii prea personale,despre familie,iubit/soţ,divorţ etc.

* Cu tact şi diplomaţie poţi reuşi să-l pui la respect şi să nu mai încerce aşa ceva nici cu alte colege. Dacă situaţia nu se schimbă,anunţă superiorii ierarhici despre situaţia în care te găseşti.

* În general,doar dacă atitudinea ta nu este clară de la început,lucrurile avansează. Aşa că,reacţionează imediat.