Spray-urile de protecţie solară pot face rău copiilor

1 64157 original jpg jpeg

Experţii au dat verdictul: spray-urile de protecţie solară nu sunt indicate copiilor şi ar trebui evitate pe cât posibil. Iată şi de ce!

Ştim cu toţii cât de rapid se aplică astfel de produse şi,al un anumit nivel,sunt şi mai amuzante pentru copiii mici,dându-le acea senzaţie de gâdilat şi răcorire spontană. Din punct de vedere medical,specialiştii sunt de altă părere.Deşi studiile au început încă din anul 2011,abia recent s-a emis un avertisment împotriva spray-urilor,care sfătuieşte părinţii să nu le mai folosească atunci când vine vorba de copiii lor.

Anumite produse din grupul de protecţie solară au fost interzise de pe piaţă din cauza ingredientelor din compoziţie.

Organizaţiile de protecţie a consumatorilor au testat anumite produse de protecţie solară şi au constatat că cele care conţin

ar putea avea şi nanoparticule,particule cunoscute că provoacă numeroase probleme în dezvoltarea animalelor (pe care sunt testate). Analiza va stabili dacă aceste substanţe chimice sunt mai dăunătoare,atunci când se găsesc sub formă de spray,deoarece sunt mult mai susceptibile de a fi inhalate de copii.

Academia Americană de Dermatologie avertizează împotriva folosirea acestori spray-uri.

Întrebarea care se cere ar fi „de ce sunt nocive aceste produse?”Este vorba strict de compuşii chimici sau de faptul că aceştia irită plămânii şi pot declanşa crize de astm?

Pentru că niciodată nu poţi ştii cu exactitate răspunsul corect,abordarea care se cere în astfel de situaţii este să previi,decât să tratezi şi,deci,să eviţi folosirea spray-urilor atunci când mergi cu cei mici la mare.

Citeşte şi:

Alimente care fac rău copiilor

Ce le dăm copiilor să mănânce vara