Studiu: Ce le face pe femei fericite

1 66060 original jpg jpeg

Pentru majoritatea mamelor, principalele priorităţi în viata lor sunt rolurile de mamă şi de soţie, împlinirea sufletească şi dezvoltarea profesională fiind mult mai puţin importante, potrivit unui sondaj realizat online de Radio Itsy Bitsy.

Din răspunsurile date reiese că femeile cer ajutorul abia când nu mai au timp sau sunt la capătul puterilor şi atunci apelează în principal la soţ sau la părinţi. Sondajul Itsy Bitsy a mai scos la iveală faptul că doar 24,3% dintre femei sunt conştiente că fericirea depinde doar de ele însele.

„Ştim că mamele sunt adesea atât de concentrate pe nevoile copiilor şi ale familiei,încât uită să mai aibă grijă şi de ele. De aceea,în luna martie vrem ca toate femeile să se simtă susţinute,înţelese şi ajutate să-şi ofere momente de relaxare şi de bucurie. Şi le-am întrebat direct pe ele de ce au nevoie cu adevărat,creând apoi programe speciale pentru starea lor de bine. Aşa că,staţi pe frecvenţa Itsy Bitsy FM şi surprizele vor fi multe!”declară Nadia Tătaru,Director General Itsy Bitsy FM.

Majoritatea femeilor intervievate declară că fericirea lor depinde de alţii,  59,2% dintre ele legând starea de bine de soţ,69,1% de copil,restul factorilor care aduc fericire în viaţa femeilor fiind viaţa profesională sau chiar societatea. „Lipsa de fericire-împlinire sufletească este dată de prioritatea în care aceste femei îşi aşează rolurile. Atâta vreme cât altceva sau altcineva decât tu însâţi reprezintă prioritatea principală pentru tine în viaţă,starea de împlinire sufletească devine aproape imposibilă şi are consecinţe pe termen lung,mai degrabă decât scurt. Mai precis,în momentul în care copilul părăseşte cuibul familial,sau relaţia de cuplu s-ar rupe,aceste persoane îşi vor pierde busola. Consider deci,că împlinirea sufletească sau personală ar trebui să ocupe primul loc”,afirmă Urania Cremene,Master Trainer&Parenting Coach.

Deşi sunt adesea împărţite între foarte multe roluri în viaţă – cel de mamă,de soţie,de profesionistă sau de gospodină-femeile se gândesc să apeleze la ajutorul altora,doar în ultimă instanţă. Din sondajul Itsy Bitsy,84,6% dintre femei apelează în primul rând la sprijinul soţului/partenerului,solicitând cu precădere ajutor în gospodărie,supravegherea sau transportul copilului,dar şi suport emoţional-ascultare,înţelegere şi sfătuire. Peste 52% dintre femeile intervievate cer ajutor divin atunci când dau de greu,rugându-se pentru linişte sufletească,sănătatea lor şi a familiei,pentru înţelepciune şi răbdare.

Doar 5% dintre aceste femei apelează la ajutor de specialitate,precum terapeut sau coach şi atunci când o fac,se confruntă deja cu situaţii de criză.  Pentru a se relaxa şi a-şi recupera starea de bine,femeile,care au participat la sondaj,declară că ascultă muzică,fac o plimbare,aleg să gândească pozitiv sau să se roage. Apoi,în preferinţele lor de metode de regenerare urmează:ciocolata,somnul,sportul,lectura sau joaca cu cel mic.

„Bucuria o regăsesc împrejurul meu,în interiorul meu ascunsă,neîncrezătoare,stingheră,inhibată uneori,îmi mai regăsesc bucuria abundentă,autentică în natură,în oamenii pe care îi am alături,în bucuria noilor contacte,în persistenţa vechilor relaţii,în zâmbetele întoarse ca un bumerang.” declară una dintre mămicile ascultătoare Itsy Bitsy.

În luna martie,Itsy BitsyFMoferă femeilor exact ceea ce-şi doresc:ascultare,apreciere,inspiraţie pentru o viaţă mai bună şi motive de relaxare. Surprizele pregătite pentru doamnele ascultătoare includ premii de răsfăţ,emisiuni tematice,dedicaţii muzicale atent alese şi vorbe de apreciere şi susţinere. În plus,Itsy Bitsy îşi asumă rolul de inspiraţie pentru soţii şi copiii ascultătoarelor,pe care îi vor provoca să le facă exact surprizele pe care şi le doresc doamnele.Recente

Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg