Te pregăteşti să devii mamică? Calculează câţi bani trebuie să pui deoparte pentru educaţia copilului tău (P)

simeon stalpnicul png

Viitorul şi educaţia copilului tău devin una dintre cele mai importante priorităţi încă dinainte de venirea pe lume a bebeluşului. Vrei să meargă la cea mai bună grădiniţă, să urmeze cele mai bune şcoli şi să aleagă o universitate de prestigiu, indiferent de cheltuielile implicate.

Cu SigurantaFinanciara.ro poţi calculaexact cât vor costa studiile copilului tău şi poţi începe din timp să planifici şi să economiseşti.

Educaţia copilului este foarte importantă încă din primii ani de viaţă,începând de la grădiniţă,şcoală generală sau afterschool şi până la liceu,facultate şi studii post universitare. Toate aceste etape pentru educaţia copilului tău presupun însă cheltuieli deloc neglijabile cu taxele de şcolarizare,materialul didactic sau meditaţii.

La grădiniţă,dacă se optează pentru programul prelungit,cu mese,vorbim de 350-450 de lei pe lună. La şcoală/liceu/universitate,materialele didactice pot reprezenta însumat echivalentul a minimum 100 de lei pe lună. Afterscool-ul mai adaugă 200-300 de lei pe lună (unul modest),iar meditaţiile pentru liceu (30 de lei/şedinţa) şi facultate (100 de lei/şedinţa) sunt eforturi pe care majoritatea părinţilor la fac până la bacalaureat. Urmează taxele de şcolarizare pentru facultate,prelungite în multe cazuri cu un an de master.

Cheltuielile diferă însă foarte mult între şcoli,în funcţie de pretenţii şi de forma de organizare a studiilor (de stat/particular),astfel că bugetul de studii al unei familii poate varia considerabil.

Cu www.SigurantaFinanciara.ro,centrul tău complet de resurse de educaţie financiară şi antreprenorială oferit cu susţinerea Provident Financial România,poţi calcula cu exactitate câţi bani trebuie să pui deoparte pentru educaţia copilului tău,luând în calcul instituţiile de învăţământ pe care doreşti să le urmeze şi taxele aferente. În plus,SigurantaFinanciara.ro te ajută să câştigi cunoştinţe despre bugetul personalşi despre cum să gestionezi şi optimizezi veniturile şi cheltuielile,astfel încât să poţi economisi cât mai mult în fiecare lună. Găseşti pe site ponturi despre cum să faci cumpărături inteligent şi sfaturi despre cum să investeşti pentru a asigura un trai confortabil ţie şi familiei tale,dar şi ştiri financiare şi informaţii de ultimă oră despre finanţele personale.

Afla pe SigurantaFinanciara.ro cum să-ţi gestionezi eficient bugetul lunar al familiei,cum să-ţi sporeşti economiile şi cum să le investeşti pentru a-ţi maximiza venitul lunar,dar şi informaţii despre evoluţia economiei sau a puterii de cumpărare a românilor,astfel încât să poţi lua cele mai bune decizii financiare. Accesează centrul tău complet de resurse de educaţie financiară şi antreprenorială şi descoperă cum obţii siguranţa financiară!