Tipurile de prieteni de care avem nevoie. Tu îi ai?

1 68709 original jpg jpeg

Cu siguranţă ai fost rănită măcar o dată de o prietenă care-ţi era alături personal sau profesional. Acest lucru duce la apariţia îndoielilor atunci când cunoaştem o nouă persoană.

Cu toate acestea,există o vorbă care trebuie să o avem în minte. „O prietenă cunoaşte cântecul din inima ta şi-l poate cânta ori de câte ori tu l-ai uitat.” Chiar dacă este greu să îţi faci prieteni adevăraţi,prietenia este un element esenţial unui sens,necesar vieţii,mai ales atunci când ne confruntăm cu situaţii grele,cele pe care le experimentăm cu toţii la un moment dat. De aceea,avem nevoie de 4 tipuri de prieteni:pentru echilibru,curaj,inspiraţie şi provocare.

Iată care sunt:

Profetul

Acest tip de prieten este alături atunci când avem nevoie de sprijin. Sunt cei care ne ajută să realizăm că niciunul dintre noi nu suntem liberi de influenţele din trecut sau influenţele culturale din prezent,care ne-ar putea duce într-o altă direcţie. Întrebarea profetului care ne provoacă este:„ Ce voci te ghidează să te simţi,gândeşti şi comporţi astfel?” Răspunsul trebuie să fie clar,să ne gândim la noi înşine,să nu existe nicio ascundere.

Entuziastul

Este cel care ne sprijină,este simpatic,are o voce calmă pe care iubim să o auzim la telefon atunci când trecem printr-o situaţie grea. Mai mult decât atât,entuziastul este un bun prieten şi se înţelege de minune cu profetul. Avem nevoie de ambele. Dacă avem doar profeţi,vom fi epuizaţi,iar dacă avem doar prieteni entuziaşti,nu vom creşte în mod coresponzător.

Cel cu simţul umorului

Acest tip de prieten care are simţul umorului,ne ajută să ne recuperăm perspectiva atunci când am luat-o prea în serios. Acest lucru este uşor de făcut,mai ales atunci când ne confruntăm cu probleme în familie,la birou sau într-un anumit aspect al vieţii. Atunci când nu mai avem niciun chef să râdem,devenim rigide şi prietenii se vor îndepărta. Acest lucru va deveni o problemă pentru noi,dar şi pentru cei din jur care suferă în lipsa noastră.

Cel inspirat sau prietenul spiritual

Această persoană este cea căreia îi putem spune totul,fără să ne fie jenă. Ce plictisitoare ar fi viaţa dacă o voce nu ne-ar chema ca să ne spună să mergem mai departe!

Fiecare dintre noi avem nevoie de astfel de prieteni. Tu la rândul tău o să le fii alături în momentele grele,şi nu numai. Este greu să găseşti persoane care să devină prieteni sau prietene adevărate,dar există şi unele excepţii. Doar trebuie să-i căutăm bine.