Trăsături pe care mulţi bebeluşi le pot moşteni doar de la taţi, nu şi de la mame. Aspectul buzelor, pe listă

1 bebelus jpg jpeg

Dacă te pregăteşti să devii părinte, cel mai probabil te gândeşti cu cine o să semene mai mult bebeluşul tău. Specialiştii spun că genele paterne pot avea un rol hotărâtor în anumite aspecte.

Fie că este vorba despre trăsăturile de comportant sau de cele fizice, cum ar fi: culoarea părului, culoarea ochilor sau înălţimea, părinţii caută mereu să descopere care sunt trăsăturile copilului ce se aseamănă cu ale lor. Se spune că există câteva caracteristici pe care majoritatea bebeluşilor le moştenesc mai mult de la taţi, decât de la mame. Iată care sunt acestea!

1. Cât creşte în înălţime. Această trăsătură provine atât din genele mamei, cât şi din genele tatălui, însă există dovezi care arată genele paterne joacă un rol mai important. Cercetătorii spun că proteina IGF este trăsătura generică care este responsabilă pentru creştere. Mai exact, genele IGF ale tatălui pot ajuta copilul să crească în înălţime, în timp ce genele IGFR2 ale mamei pot împiedica acest proces.

Citeşte şi: De ce zâmbesc bebeluşii atunci când dorm. Gest conştient sau vis profund? 

2. Simţul umorului. Dacă partenerul tău are simţul umorului dezvoltat, se spune că sunt şanse mari ca bebeluşul vostru să îi calce pe urme.

3. Culoarea închisă a ochilor. Culorile închise, precum negru sau maro, sunt considerate a fi dominante. Iar dacă tatăl are ochi închişi la culoare, iar mama ochi verzi sau albaştrii, sunt şanse mai mari ca bebeluşul să aibă şi el o culoare închisă a ochilor. Desigur, este posibil să moştenească culoarea închisă a ochilor şi dacă mama are ochi negrii, iar tatăl ochi deschişi la culoare.

Citeşte şi: Cum poţi înţelege un bebeluş după expresia facială

4. Gropiţele. Dacă îţi doreşti ca bebeluşul tău să aibă gropiţele partenerului tău, este posibil să ai mare noroc! Se spune că gropiţele de pe obraji reprezintă trăsăturile care sunt frecvent moştenite de la taţi.

5. Aspectul buzelor. Fie că partenerul are buze mai cărnoase sau mai subţiri decât ale tale, sunt şanse mai mari ca bebeluşul vostru să moştenească forma buzelor tatălui.

Sursă foto: Shutterstock