Trucuri isteţe ca să-ţi faci copilul să mănânce fructe

1 59265 original jpg jpeg

Copilul tău strâmbă din nas la fructe? Iată câteva ponturi care-l vor face să-şi schimbe părerea.

De ce „nu”?

Copiii de refuză să mănânce fructe pentru că nu sunt obişnuiţi cu ele. Nu le-au fost introduse în canitate suficientă,în alimentaţie,atunci când erau mici,în etapa de diversificare-  iar acum le acceptă mai greu. Gusturile lor sunt deja formate – iar prichindeii sunt mai greu de dus cu zăhărelul.

Reţete „de camuflaj”

Ideea este să „maschezi” fructele în preparate care îi fac plăcere – sucuri proaspete,făcute în casă,îngheţate,milk shake-uri,tarte.  

Citricelepot fi servite sub formă de sucuri proaspete,îndulcite cu miere. Piersicile,caisele,bogate în fibre şi betacaroten,pot să fie „mascate” în compoturi sau tarte. Caisele,la fel şi prunele confiate s-ar putea să fie foarte apreciate de către micuţul mofturos. Căpşunile,zmeura,afinelesunt acceptate cu uşurinţă atunci când le amesteci cu brânză dulce şi adaugi puţină miere (nu le servi cu zahăr,e calea sigură către carii!). Iar merelela cuptor,cu stafide şi scorţişoară,nu vor fi refuzate nicicând de odorul tău!

Decoruri din fructe

Nu uita să decorezi deserturile preferate cu ajutorul fructelor. Foloseşte-ţi imaginaţia şi „compune” personaje haioase din bucăţele mici şi colorate de fructe. Nu uita că o îngheţată din iaurt în care ai adăugat fructe proaspete e mai bună ca orice alt produs din comerţ.

Alte trucuri

-        Lasă-l să aleagă singur ce fruct doreşte. Dă-i trei variante pentru care să opteze:una azi,una mâine şi  una poimâine.

-        Dacă nu o scoţi la capăt cu fructele tăiate bucăţele,încearcă cu sucurile proaspete,făcute în casă şi băute imediat,să nu se oxideze.

-        Nu-l bate la cap cu fraze de genul  „Trebuie să mănânci fructe pentru că sunt sănătoase”. Puţin îi pasă micuţului de asta! Găseşte momentul în care el se simte foarte bine,când se joacă liniştit cu maşina sau păpuşa preferată şi bagă-i în guriţă câte o bucăţică de fruct.

-        Ia-ţi provizii mai mari de fructe şi oferă-le şi prietenilor lui de joacă. Dacă-i va vedea pe copii savurând desertul,s-ar putea să-i crească şi lui pofta.

Citeşte şi:

Ajută-l să-şi îngrijească dinţii!

Cum să organizezi o cameră Feng Shui pentru copilul tău