Trucuri să-ţi cucereşti soacra

1 59935 original jpg jpeg

Celebra rivalitate dintre noră şi soacră afectează deseori viaţa de familie. Ce poţi face ca să te înţelegi mai bine cu mama partenerului tău? Iată câteva sfaturi simple.

Fii înţelegătoare!

Poate că ţi s-a întâmplat şi ţie să intri în discuţii contradictorii cu soacra,şi de multe ori ai simţit nevoia să te descarci şi să-i spui tot ce ai pe suflet,fără să te gândeşti la consecinţe. Vorbele spuse la nervi sau la supărare pot afecta relaţia noră-soacră,aşa că cel mai bine este să te linişteşti şi să analizezi situaţia la rece.

Chiar dacă nu eşti de acord cu părerile şi cu deciziile ei,încearcă să fii calmă şi să-i explici,atunci când se bagă prea mult în relaţia ta cu partenerul,că unele lucruri încercaţi să le rezolvaţi voi doi. Când vine vorba de creşterea copiilor sau de treburile organizatorice,dacă vrea să se implice,stabiliţi de comun acord cu ce te-ar putea ajuta,în aşa fel încât să nu se simtă exclusă.

Nu o vorbi de rău

O vorbă din popor spune că „ce ţie nu-ţi place,altuia nu-i face“,prin urmare evită să aduci critici la adresa soacrei tale,chiar dacă nu i le spui direct.

Chit că le faci confidenţe partenerului tău şi rudelor,este posibil ca la un moment dat toate aceste vorbe să ajungă la urechile ei. Aşadar,încearcă să nu o „vorbeşti pe la spate“,ci,din contră,discută sincer cu ea şi spune-i ce te deranjează. Poate că pe moment nu-i va cădea bine,dar mai târziu îţi va aprecia sinceritatea şi faptul că preferi să rezolvi lucrurile faţă în faţă. Nu în ultimul rând,poate aşa o vei motiva să procedeze la fel.

Arată-i că eşti generoasă

Dacă vrei să închegi relaţia cu soacra,nu uita de ziua ei de naştere. Încearcă să afli care sunt lucrurile care-i plac pentru a o surprinde în mod plăcut. Dacă nu locuiţi împreună,îi poţi duce câte ceva de fiecare dată când mergeţi în vizită la ea. Fie că e vorba de dulciuri sau de alte lucruri de care are nevoie,cu siguranţă se va bucura şi îţi va mulţumi că eşti drăguţă cu ea. Este important,de asemenea,să-i acorzi atenţie atunci când îţi povesteşte întâmplări din tinereţe sau lucruri care o macină. Odată ce veţi ajunge să vă cunoaşteţi mai bine,tensiunile dintre voi se vor risipi,iar atmosfera din familie va fi mult mai plăcută.

simeon stalpnicul png

Sfatul specialistului:Elvira Alexandrescu,psiholog Clinica Medicover,Tel:021.9896

Relaţia noră-soacră poate fi deseori complicată,conflictuală şi nefericită. Nu te poţi pregăti într-un anumit fel pentru momentul în care vei deveni noră,însă de multe ori se întâmplă să-i luăm ca exemplu pe cei din jurul nostru (spre exemplu,să urmăm modelul cumnatei etc.).

În orice caz,în postura de noră este bine să ţii cont de următoarele lucruri:soacra nu este mama ta,rivala ta,complicea ta,poliţist în relaţia ta cu fiul ei sau sursa ta de nefericire. Însă ea poate fi un model de viaţă,o sursă de informaţii pentru soţul tău,o bunică minunată pentru copiii tăi. Dar cum nu există o reţetă a armoniei în familiei,totul depinde atât de soacră,cât şi de tine,ca noră şi,nu în ultimul rând,ca femeie.

Sfat:Nu-i cere părerea soacrei când apar discuţii între tineşi soţul tău. Cel mai bine estesă vă rezolvaţ iproblemele în cuplu.



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg