Trucuri să-ţi cucereşti soacra

1 59935 original jpg jpeg

Celebra rivalitate dintre noră şi soacră afectează deseori viaţa de familie. Ce poţi face ca să te înţelegi mai bine cu mama partenerului tău? Iată câteva sfaturi simple.

Fii înţelegătoare!

Poate că ţi s-a întâmplat şi ţie să intri în discuţii contradictorii cu soacra,şi de multe ori ai simţit nevoia să te descarci şi să-i spui tot ce ai pe suflet,fără să te gândeşti la consecinţe. Vorbele spuse la nervi sau la supărare pot afecta relaţia noră-soacră,aşa că cel mai bine este să te linişteşti şi să analizezi situaţia la rece.

Chiar dacă nu eşti de acord cu părerile şi cu deciziile ei,încearcă să fii calmă şi să-i explici,atunci când se bagă prea mult în relaţia ta cu partenerul,că unele lucruri încercaţi să le rezolvaţi voi doi. Când vine vorba de creşterea copiilor sau de treburile organizatorice,dacă vrea să se implice,stabiliţi de comun acord cu ce te-ar putea ajuta,în aşa fel încât să nu se simtă exclusă.

Nu o vorbi de rău

O vorbă din popor spune că „ce ţie nu-ţi place,altuia nu-i face“,prin urmare evită să aduci critici la adresa soacrei tale,chiar dacă nu i le spui direct.

Chit că le faci confidenţe partenerului tău şi rudelor,este posibil ca la un moment dat toate aceste vorbe să ajungă la urechile ei. Aşadar,încearcă să nu o „vorbeşti pe la spate“,ci,din contră,discută sincer cu ea şi spune-i ce te deranjează. Poate că pe moment nu-i va cădea bine,dar mai târziu îţi va aprecia sinceritatea şi faptul că preferi să rezolvi lucrurile faţă în faţă. Nu în ultimul rând,poate aşa o vei motiva să procedeze la fel.

Arată-i că eşti generoasă

Dacă vrei să închegi relaţia cu soacra,nu uita de ziua ei de naştere. Încearcă să afli care sunt lucrurile care-i plac pentru a o surprinde în mod plăcut. Dacă nu locuiţi împreună,îi poţi duce câte ceva de fiecare dată când mergeţi în vizită la ea. Fie că e vorba de dulciuri sau de alte lucruri de care are nevoie,cu siguranţă se va bucura şi îţi va mulţumi că eşti drăguţă cu ea. Este important,de asemenea,să-i acorzi atenţie atunci când îţi povesteşte întâmplări din tinereţe sau lucruri care o macină. Odată ce veţi ajunge să vă cunoaşteţi mai bine,tensiunile dintre voi se vor risipi,iar atmosfera din familie va fi mult mai plăcută.

simeon stalpnicul png

Sfatul specialistului:Elvira Alexandrescu,psiholog Clinica Medicover,Tel:021.9896

Relaţia noră-soacră poate fi deseori complicată,conflictuală şi nefericită. Nu te poţi pregăti într-un anumit fel pentru momentul în care vei deveni noră,însă de multe ori se întâmplă să-i luăm ca exemplu pe cei din jurul nostru (spre exemplu,să urmăm modelul cumnatei etc.).

În orice caz,în postura de noră este bine să ţii cont de următoarele lucruri:soacra nu este mama ta,rivala ta,complicea ta,poliţist în relaţia ta cu fiul ei sau sursa ta de nefericire. Însă ea poate fi un model de viaţă,o sursă de informaţii pentru soţul tău,o bunică minunată pentru copiii tăi. Dar cum nu există o reţetă a armoniei în familiei,totul depinde atât de soacră,cât şi de tine,ca noră şi,nu în ultimul rând,ca femeie.

Sfat:Nu-i cere părerea soacrei când apar discuţii între tineşi soţul tău. Cel mai bine estesă vă rezolvaţ iproblemele în cuplu.Recente

mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg