Unde ieşi cu copiii la distracţie

1 46953 original jpg jpeg

Timpul liber petrecut cu familia nu este niciodată de ajuns. Dar ştim oare cum să folosim la maximum clipele de relaxare şi de distracţie pe care le avem la dispoziţie?

Chiar dacă-i iarnă,sunt multe lucruri distractive pe care le poţi face în aer liber alături de cei dragi. Profită de zăpadă şi de farmecul acestui anotimp,ca să-i scoţi din casă pe cei mici. Ce-ar fi să schimbaţi decorul şi activităţile obişnuite de sfârşit de săptămână?

Lasă treburile casnice pentru drumeţii,plimbări,sporturi de iarnă. Copiii vor da şi ei bucuroşi desenele animate pe săniuş. Ba chiar pot lua cu ei şi un prieten,drept partener de joacă. Cât despre destinaţii,aveţi de unde alege.

O ieşire la patinoar

Fiindcă vorbim despre distracţii de iarnă,unul dintre primele lucruri care trebuie puse pe listă este patinajul. Chiar dacă nu vei intra pe gheaţă,alătură-te grupului vesel de pe patinoar,încurajându-i pe cei mici.

Iar soţul tău,tentat poate mai mult de ceaşca de vin fiert,poate va dori să-şi pună patinele şi să facă puţină mişcare împreună cu copiii. Dacă vremea nu permite o astfel de distracţie,un film bun poate înlocui cu succes bucuriile oferite de sport.

Iarna se organizează diverse târguri şi parcuri de distracţii în aer liber. Dacă în oraşul vostru nu sunt astfel de atracţii,vă puteţi interesa de asemenea manifestări prin împrejurimi. Pentru copii,va fi cea mai mare fericire să aibă în jur atâtea tentaţii:de la joacă,la dulciuri şi fel de fel de surprize,din care nu lipseşte caruselul.

Aventuri la munte

Dacă vremea şi bugetul vă permit,puteţi merge în staţiunea montană cea mai apropiată de oraşul vostru. Veselia de pe pârtiile de schi este molipsitoare.

Este o atmosferă plăcută,în care vă puteţi desfăşura în voie:dacă nu la schi,la săniuş cu siguranţă,la drumeţii pe munte sau la întreceri într-un concurs de construcţii din zăpadă. Cei mici vor fi lângă voi tot timpul şi nu le veţi duce grija. Poate chiar veţi descoperi lucruri noi despre ei,cum ar fi că au stofă de sportivi ori talent de „sculptor” în zăpadă.

Un weekend la ţară

Ca să vă relaxaţi şi săcăpaţi de agitaţia oraşului,aţi putea să gustaţi în weekend viaţa la ţară. Dacă nu aveţi rude,vă puteţi caza la pensiuni,în sistemul de agroturism. Aici oferta de activităţi este diferită,dar la fel de tentantă:drumeţii,plimbări cu sania,„bătăi” cu bulgări.

Important este că sunteţi împreună şi că veţi descoperi ce vă place să faceţi.După ce vă întoarceţi acasă,cei mici vor povesti tuturor despre noii lor prieteni necuvântători de la ţară şi despre ce au învăţat acolo.

Activităţi "de oraş"

Ce-i de făcut dacă ninge şi viscoleşte,iar drumurile sunt blocate? Nu prea e vreme de plimbări,dar asta nu înseamnă că trebuie să spuneţi pas distracţiei.

Sunt câteva locuri „la adăpost”,unde puteţi să petreceţi în weekend câteva ore plăcute împreună:

La film:o ieşire la film în familie promite şi ea veselie şi antren. De preferat să decideţi împreună ce veţi viziona,pentru ca toată lumea să fie mulţumită.

cum copiilor le place să afle lucruri noi,şi nu doar din manuale,o vizită la muzeul sau la muzeele din oraş ar putea fi pe placul lor. Ceea ce vor vedea le va stârni curiozitatea şi se vor naşte discuţii interesante între voi.