VIDEO. Cântecele educative pentru copii

1 66094 original jpg jpeg

Pe lângă jocuri şi citirea de poveşti este bine ca cei mici să înveţe fel şi fel de cântecele. Prin repetiţie şi exerciţii de memorare, ei pot să înveţe să numere, care sunt culorile, alfabetul sau formele mult mai uşor. De aceea, ţi-am pregătit un top al cântecelelor educative pentru copii.

Când au între 2 şi 4 ani,prichindeii sunt ca un burete. Absorb orice informaţie. Prin urmare,este indicat să-l înveţi cântecele care mai de care mai interesante.

Cântecele educative pentru copii. Ajută la dezvoltarea abilităţilor cognitive şi lingvistice

Pentru ca cel mic să dobândească abilităţi cognitive şi lingvistice,ascultaţi împreună cântecele prin care copilul învaţă să numere,care sunt culorile,formele,animalele. Pe lângă faptul că sunt haioase,aceste cântecele sunt şi foarte uşor de memorat,atât de pici,cât şi de tine. După ce le învăţaţi,roagă-l pe cel mic să ţi le cânte când vă jucaţi ori când sunteţi în parc.

Cântecele educative pentru copii. Influenţează trăsăturile de caracter ale copiilor

Prin conţinutul acestor cântecele,prichindeii pot învăţa să fie altruişti,iubitori,sociabili cu cei din jur. Şi asta pentru că aceste cântecele dezvoltă gândirea,imaginaţia,stimulează atenţia şi,nu în ultimul rind,dezvoltă memoria auditivă. În plus,atunci când ascultă ori interpretează un cântecel cei mici sunt foarte voioşi,veseli.

Cântecele educative pentru copii. Caută cântecele însoţite şi de imagini

La o simplă căutare pe internet vei da de o sumedienie de cântecele educative pentru micuţii tăi. Pentru a-i dezvolta şi memoria vizuală,alege pentru copilul tău cântecele însoţiţe şi de imagini. În felul acesta,va putea să facă asocieri mult mai uşoare cu ce aude. Exersarea memoriei vizuale duce la o capacitate cognitivă care-i va fi de mare folos pe măsură ce creşte.