Video. Ce şanse la viaţă au în România copiii născuţi prematur

simeon stalpnicul png

România se situează pe primul loc în Europa la capitolul mortalitate infantilă. Prima cauză a deceselor înaintea vârstei de 5 ani este pneumonia, iar pe locul al doilea sunt complicaţiile asociate naşterilor premature.

Un copil din zece se naşte prematur la nivel mondial,avertizează specialiştii cu ocazia Zilei Internaţionale a Prematurităţii,marcată duminică,17 noiembrie. Peste un milion din bebeluşii prematuri mor în fiecare an,semnalează Asociaţia Unu şi Unu. Corina Croitoru şi Diana Gămulescu,fondatoarele acestei asociaţii,  au povestit în emisiunea Adevărul Live despre campania „Socks for Life“,pentru şanse în plus acordate copiilor născuţi prematur în România.

Iar medicii Ana Culcer,şefa Secţiei de Neonaologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti,şi Cătălin Cîrstoveanu,coordonatorul secţiei de terapie intensivă şi nou-născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii„Maria Sklodovska Curie“,au vorbit despre cum au salvat vieţilor unor „bebeluşi de buzunar“.

Principalele declaraţii

„Nu întâmplător naşterea trebuie să se producă la 40 de săptămâni. Copilul prematur nu numai că este mic,organele lui nu sunt adaptate să supravieţuiască la viaţa extrauterină. Necesită personal specializat,este foarte complicată această prematuritate. Prematurul este un copil care nu este capabil să se adapteze”,a explicat medicul Ana Culcer,care a adăugat că de cele mai multe ori cauzele pentru care un bebeluş se naşte prematur sunt materno-fetale.De altfel,doctorul a precizat că aşa cum există o predispoziţie pentru gemeni,există o predispoziţie pentru prematuri. Un element important este alăptarea,încă din primele zile ale copilului.Înainte de a avea un copil ambii părinţi trebuie să îşi facă investigaţii. „Sunt multe femei care nu au nici măcar medic de familie.

Sunt maternităţi care funcţionează cu un singur doctor

S-a făcut o ierarhie a maternităţilor,a mai spus neonatologul Ana Culcer. „Maternităţile nu funcţionează singure,sunt maternităţi în care a rămas câte un doctor. E adevărat că nu se dă voie decât în anumite maternităţi să îngrijeşti copii sub o anumită greutate. Asistentele şi medicii au nevoie de pregătire specială”,a completat medicul,care a subliniat că la SUUB vin copii din toată ţara.

Doctorul a explicat că mamele nu trebuie izolate de copii,ci ele trebuie implicate de la bun început.Recente

Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg