VIDEO. EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Azi are loc simularea la Română

simeon stalpnicul png

Azi elevii de clasa a VIII-a din toată ţara trec prin simularea examenului de Limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională.

La Adevărul Live,profesoara Iulia Pop,de la Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Capitală arată cum ar trebui rezolvate subiectele primite la testul de azi de la Română şi cum să se pregătească pentru examenul propriu-zis din iunie. Ministrul Educaţiei susţine că subiectele sunt de nivel mediu.

UPDATE:O parte dintre elevi au început să iasă de la simulare,după timpul minim regulamentar de o oră jumătate. Marţi,elevii de clasa a VIII-a vor susţine prima simulare pentru Evaluarea Naţională,la Română,iar miercuri la Matematică,urmând ca rezultatele să fie publicate pe 7 martie.

Elevii şi părinţii vor putea urmări la Adevărul Live,de la ora 11.00,după ce se încheie simularea,cum ar fi trebuit abordate subiectele primite de elevi la testul de marţi dimineaţa. Invitată în platou va fi profesoara de Limbă şi literatură română Iulia Pop,de la Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Capitală.

Vom afla şi ce părere au avut elevii despre subiectele primite la examen. În direct prin Skype ni se va alătura reporterul pe Educaţie de la Adevărul,Ioana Nicolescu,care se va afla la o şcoală din Capitală.