VIDEO. Rezolvarea subiectelor de la simularea la Matematică

1 56024 original jpg jpeg

Azi elevii de clasa a VIII-a din toată ţara trec prin simularea examenului la Matematică pentru Evaluarea Naţională, al doilea test după cel de la Română, de ieri, care le-a adus subiecte neaşteptat de uşoare.

 La Adevărul Live,am discutat exerciţiile primite cu profesoara Anca Davidescu,de la Colegiul „George Coşbuc” din Capitală. Ultimul subiect,de geometrie,a ridicat ceva probleme,spun elevii.

Intră în DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live.

UPDATE:Profesoara Davidescu spune că un elev de nivel mediu ar trebui să poată rezolva subiectele în aproximativ jumătate din timpul acordat. Ea mai spune că subiectele sunt de aşa natură încât să-i ajute pe elevii care nu se descurcă atât de bine la matematică să ia măcar cinci. Ultimul subiecte este de geometrie,probleme practice,subiecte care îi fac să gândească asemănătoare cu cele de la PISA

UPDATE:Elevii care au ieşit de la simularea la Matematică spun că primele două subiecte au fost uşoare,algebra,însă ultimul,de geometrie,le-a pus ceva probleme.

„Mulţi nu au apucat să facă ultimul punct de la subiectul al treilea pentru că problema de geometrie era din materia pe care nu am apucat să o facem la clasă,noi cel puţin,deci ultimul subiect a fost mai greu”,a declarat unul dintre elevii de gimnaziu de la Colegiul Bilingv „George Coşbuc” din Capitală.

Vom afla şi ce părere au avut elevii despre subiectele primite la examen. În direct prin Skype ni se va alătura reporterul pe Educaţie de la Adevărul,Ioana Nicolescu,care se va afla la o şcoală din Capitală.

Stresul de la simularea de marţi de la Română nu a fost foarte mare,mai ales pentru că elevii de clasa a VIII-a au fost anunţaţi dinainte că notele nu se vor trece în catalog. Mai mult,ei au spus după testare că a fost mult mai uşor decât au anticipat.