Probleme frecvente ale pielii apărute vara. Soluţii pentru a le preveni cu succes

1 muscatura de tantar jpg jpeg

Vara este anotimpul ideal pentru petrecerea timpului liber la plajă sau la piscină. Totuşi, această relaxare are şi dezavantaje - expunerea la soare nu este întotdeauna sănătoasă şi poate veni la pachet cu apariţia unor probleme dermatologice.

Perioada concediului se apropie, iar foarte mulţi sunt nerăbdători să petreacă timp de calitate cu prietenii sau cu familia, în zone calde, mai ales după o perioadă în care vacanţele au fost restricţionate. Nimeni nu îşi doreşte să se întoarcă din concediu cu pielea deteriorată, cu arsuri solare roşii şi dureroase sau cu renumitele muşcături de ţânţari, care ne dau bătăi de cap! În acest articol vei afla care sunt cele mai frecvente probleme ale pielii, dar şi câteva sfaturi de prevenire, utile şi eficiente.

Pielea uscată

Temperaturile ridicate pot provoca uscarea pielii şi apariţia aspectului inestetic. Poţi evita acest lucru folosind creme hdiratante şi, cel mai important, este să bei multă apă. Cu cât bei mai multă apă, cu atât pielea ta o să arate mai bine la finalul zilei! Apa protejează pielea de razele solare şi o face să arate mai tânără. Dacă nu îţi place să bei apă, încearcă în primele zile să îţi faci un program - consumă mai întâi un pahar de apă la o oră, apoi măreşte volumul, până când vei ajunge să te hidratezi corespunzător. În general, formula de calcul este de 40 ml. de apă pentru fiecare kilogram din greutate, însă, în perioada verii, este indicat să bei o cantitate mai mare, pentru că te poţi deshidrata mai repede.

Arsurile solare

În dorinţa de a avea o piele bronzată, multe persoane uită de protecţia solară şi se aleg cu renumitele arsuri solare, roşii şi dureroase. Arsurile solare sunt neplăceri temporare, însă pot fi periculoase pentru sănătatea ta pe termen lung - pielea poate îmbătrâni mai rapid şi pot să apară probeme de sănătate. Cea mai bună modalitate de prevenire a acestor neplăceri este să nu mergi la plajă atunci când soarele este puternic pe timpul zilei, iar atunci când o faci să foloseşti protecţie solară puternică, aleasă în funcţie de tipul tău de piele. Este important să aplici crema cu 30 de minute înainte de expunerea la soare. Totodată, nu uita să o aplici şi pe zonele sensibile, precum: tălpile, gâtul şi în jurul urechilor. Este indicatt şi să consumi multe lichide, să foloseşti loţiuni cu aloe vera pentru hidratare şi să încerci duşurile reci.

Apariţia acneei

În zilele toride de vară, transpiraţia apare mai des decât în orice altă perioadă a anului. Acest lucru poate avea un impact negativ asupra pielii. Dacă ai observat mici pete acneice pe faţă şi pe corp, acestea cel mai probabil au apărut din cauza transpiraţiei excesive. Este recomandat să porţi haine lungi şi largi şi să le schimbi cât mai des posibil. De asemenea, atunci când faci duş, asigură-te că gelul de duş nu este invaziv, deoarece acesta poate irita şi mai mult pielea. Alege gelurile de duş cu formule naturale, fără parabeni sau sulfaţi. Dacă micile pete acneice nu dispar, este indicat să consulţi un specialist.

Muşcăturile de insecte

Cea mai rea parte a verii este cu siguranţă apariţia insectelor! Nu poţi face nimic în acest sens, cu excepţia faptului că te poţi asigura ca în geanta ta vei avea un spray şi o cremă împotriva insectelor. Nu te opri să alegi prima cremă de la magazin! Este indicat să consulţi mai întâi un dermatolog, pentru că multe dintre aceste soluţii pot fi iritante, mai ales pentru tipurile delicate de piele. Totodată, un remediu util pentru muşcătura de ţânţar poate fi aplicarea unui strop de oţet pe mâncărime.

Erupţiile cutanate

Începutul verii este momentul în care apar alergiile sezoniere, erupţiile cutanate şi alte tipuri de iritaţii ale pielii. Pentru a evita apariţia acestor neplăceri, asigură-te că vei purta haine curate, din materiale respirabile, iar în cazul în care apare o erupţie mică, nu te duce la plajă înainte ca aceasta să se liniştească! Dacă ştii că ai pielea sensibilă şi te-ai mai confruntat în trecut cu aceste probleme, poţi face înainte de concediu o vizită la dermatolog, iar medicul îţi poate recomanda cele mai bune creme şi pudre pe care le poţi pune în geanta ta.

Sursă foto: Shutterstock