3 reţete cu peşte

Delicioase şi uşor de preparat, reţetele cu peşte pentru perioada dezlegării din Post pot constitui un meniu uşor pentru mesele de Sărbători.
3 reţete cu peşte – Ruladă cu ton
4 porţii,
Dificultate mică
Pregătire: 30 minute; prăjire: 15 minute; coacere: 30 minute.
Ingrediente: 1 praz, 600 g piept de pui, 2 linguri capere murate, 130 g ton în ulei, 4 linguri ulei de măsline, 150 ml vin alb, sare, piper.
Citeşte şi: Somon la cuptor cu dovlecei, scăldat în zeamă de lămâie cu ierburi aromatice
3 reţete cu peşte – Chiftele cu sos tartar
4 porţii,
Dificultate mică
Pregătire: 40 minute; prăjire: 20 minute;
Ingrediente: 500 g file de peşte, 150 g somon, 1 cartof potrivit fiert, 1 ceapă potrivită, 1 ou, 3 căţei de usturoi, 50 g făină, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 legătură de mărar verde, sare, piper, pesmet, ulei pentru prăjit. Pentru sosul tartar: 2 gălbenuşuri fierte tari, 100 ml ulei, 1 lingură ceapă albă tocată, 1 linguriţă muştar iute, 1 linguriţă zeamă de lămâie, 1 castravete murat în oţet, sare, piper.
Citeşte şi: Mâncare de praz cu măsline şi curcan. Un preparat de-ţi lingi degetele
3 reţete cu peşte – Aperitiv apetisant cu ton
4 porţii,
Dificultate mică
Pregătire: 20 minute; fierbere: 10 minute;
Ingrediente: 4 cartofi, 200 g fasole verde, 100 g rucola sau salată verde, 4-5 roşii cherry, 1 conservă cu ton bucăţi. Pentru sos: 3 linguri ulei, pătrunjel verde, 2 linguri zeamă de lămâie, sare, piper.
1 Se fierb cartofii cu tot cu coajă în apă cu sare, se scurg şi se curăţă. Salata se spală, se scurge de apă, se aşază într-o salatieră mare şi peste ea se pun cartofii tăiaţi felii.
2. Se fierbe fasolea verde în apă cu sare, se scurge şi se adaugă în salatieră.
3. Se mai adaugă roşiile cherry tăiate în sferturi şi se asezonează salata cu sosul preparat din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust, şi pătrunjelul tocat mărunt. Se serveşte garnisită cu bucăţi de ton scurse de zeama în care au fost conservate.































