3 reţete delicioase şi sănătoase de îngheţată cu fructe preparate în casă

1 74671 original jpg jpeg

Nimic nu are un gust mai bun şi un efect mai răcoritor în zilele calde decât o îngheţată delicioasă. Şi nici nu este greu de preparat, aşa că poţi încerca şi tu una dintre aceste 3 reţete de îngheţate sănătoase!

Îngheţată cu portocale şi căpşuni

8b24994638b492e200188fbe48ccdb7c jpg jpeg

Ai nevoie de

-2 pahare de suc de portocale

-1 pahar de căpşuni proaspete sau congelate

-3/4 pahar cu apă

-2 linguri de sirop de arţar

Preparare

1. Stoarce 3-4 portocale pentru a obţine sucul.

2. Adaugă căpşunile,apa şi siropul de arţar într-un blender,la viteză mare,până obţii o pastă fină.

3. Pune sucul de portocale în recipientele pentru îngheţată (sau pahare de plastic),până la jumătatea acestora. Apoi,cu o lingură,adaugă deasupra pasta de căpşuni.

4. Lasă-le la congelator pentru cel puţin o oră înainte de a introduce în fiecare un băţ de lemn sau de plastic.

5. Puneîngheţatala congelator cel puţin 12 ore.

6. Ca să o poţi scoate,lasă să curgă pe recipientul în care stă îngheţata puţină apă caldă şi cu grijă scoate-o afară. Ca să o păstrezi şi pentru mai târziu,ambaleaz-o în pungi sau folie de plastic.

Citeşte şi:De ce e bine să mănânci îngheţată

Îngheţată de cocos cu ananas

4e37942742272d57efb8b6a71f93a31d jpg jpeg

-2 căni şi jumătate de ananas tăiat

-1 cană cu lapte de cocos cu vanilie

-1 lingură de miere sau sirop de arţar

-1/4 cană de cocos pisat

-1/4 lingură de ulei de cocos

1. Adaugă toate ingredientele în blender şi lasă-le 1 minut la blenduit,până obţii o pastă fină.

2. Pune pasta obţinută în recipientele pentru îngheţată,introdu beţele de lemn şi lasă-le la congelator pentru cel puţin 4 ore

3. Ca să poţi desprinde cu uşurinţă îngheţata,pune recipientul sub un jet de apă călduţă până se îndepărtează pojghiţa de gheaţă.

Îngheţată cu iaurt şi fructe

73c1fb6666cd49ccaa89ea129a85c85e jpg jpeg

Ai nevoie de

-2 pahare cu fructe proaspete sau congelate

-2 linguri de zahăr brun (doar dacă foloseşti fructe proaspete)

-2 căni de iaurt cuvanilie

Preparare

1. Obţine o pastă de fructe cu ajutorul blender-ului şi adaugă zahăr.

2. Pune pasta din fructe într-o pungă,procedează la fel şi cu iaurtul,găureşte-le la un capăt şi cu grijă,adaugă pe rând în recipientele pentru îngheţată,alternând,câte un strat din fiecare.

3. Introdu beţele de lemn în interior şi lasă îngheţata să stea peste noapte la congelator.

Citeşte şi:Aceasta este cea mai răcoritoare îngheţată