Alimente şi băuturi cu arome total neaşteptate. Ţi-ai începe ziua cu un cappuccino cu aromă de cartofi prăjiţi?

1 caffeine 1867326 1280 jpg jpeg

Din dorinţa de a oferi experienţe gustative extraordinare, unii bucătari şi specialişti în produse alimentare au creat arome care ar părea nepotrivite la prima vedere, dar care merită testate măcar o dată în viaţă.

Te-ai gândit vreodată cât de ciudat este faptul că oamenii au creat o industrie de miliarde de dolari care se bazează pe cartofii prăjiţi tăiaţi în felii fine, care deseori nici nu au gust de cartof? Oricine preferă aromele simple este adesea văzut ca fiind cea mai plictisitoare persoană din lume. Poate de aceea au fost create alimente cu gusturi atât de bizare, ca îngheţata cu aromă de muştar sau brioşa cu tutun şi scotch.

Cappuccino cu aromă de cartofi prăjiţi

Unul dintre cele mai neplăcute lucruri legate de savurarea acestei cafele italiene spumoase este că îţi lasă o mustaţă de spumă pe buze. Poate la acest aspect s-au gândit cei care au creat chipsurile cu aromă de cappuccino.

Această aromă cu a fost unul dintre cele 4 gusturi noi votate de americani, alături de aromele de mango, brânză cheddar, bacon şi ghimbir. Chipsurile de cappuccino n-au fost apreciate, fiind respinse inclusic de pasionaţii de cafea.

Îngheţată cu aromă de muştar

Heston Blumenthal este unul dintre cei mai importanţi bucătari din lume. Este renumit pentru că a depăşit graniţele invenţiei gastronomice cu mâncărurile sale inovatoare servite la restaurantul său cu 3 stele Michelin, „The Fat Duck”, din Anglia. Blumenthal a creat îngheţata cu aromă de muştar pentru a însoţi mâncărurile sărate sau supele, şi pentru a aduce un stil rafinat pe scena gătitului de acasă. Vânzătorii de hot-dog ar putea folosi această invenţie pentru a intra în sfârşit pe piaţa deserturilor reci.

Brioşe cu aromă de scotch şi tutun

După ce americanii au devenit fideli brioşelor, un patron de brutărie din New York, SUA, au vândut brioşe cu o aromă inovatoare, de scotch şi tutun, la un târg şi a avut mare succes cu aceste produse de panificaţie în ediţie limitată. Brioşele s-au putut cumpăra apoi numai în acea brutărie, în ediţie limitată şi nu erau permise copiilor. Bioşa în sine era aromată cu melasă, piper negru şi infuzat în tutun. Din păcate, brutăria s-a închis. Coproprietarul acesteia a declarat că nu mai era interesat de direcţia în care se întreaptau deserturile create la acea brutărie.

O gumă de mestecat diferită

Nimeni nu se simte prea elegant atunci când mestecă gumă de mestecat. De fapt, este un semn de lipsă de politeţe să mesteci gumă în public. Pentru a schimba această concepţie, a fost creată în Seattle, SUA, guma de mestecat cu aromă de foie gras, un produs de lux. Foie grasul delicat franţuzesc este realizat din ficat de raţă sau de gâscă. Este consumat cel mai des sub formă de pateu. Dacă ideea de gumă de mestecat cu aromă de foie gras nu-ţi face plăcere, nu-ţi face griji, pentru că este ceva normal. Lasă-i pe cei care vor să pară adevăraţi aristocraţi s-o încerce!